Vučić dočekao sjajne boksere: Hvala što ste vratili decu u salu!

02.05.2024

10:59

0

Autor: A. S.

Beograd je bio dobar domaćin, a Srbija drugi najtrofejniji tim

Vučić dočekao sjajne boksere: Hvala što ste vratili decu u salu!
Predsednik dobio poklon od boksera - Copyright Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je članove tima reprezentacije Srbije u boksu, koji su na nedavno održanom Evropskom prvenstvu osvojili medalje.

Doček je organizovan u zgradi Generalnog sekretarijata, a tom prilikom, predsednik je čestitao i zahvalio našim takmičarima, i dobio poklon od tima.

- Hvala vam svima što ste danas ovde, da vam se zahvalim za veliku radost koji ste doneli našoj zemlji. Pre svega, hvala vam na tome što ste vašim radom i uspesima uspeli da vratite veliki broj klinaca u bokerske sale. Ono što mi možemo da obećamo oko nagrada za medalje koje ste osvojili. To nije mali novac, ali uspeli smo da prevaziđemo to. Imaćete ga na računima sledeće nedelje. Za ovaj sport to nije mali novac. Hvala vam što su nam sale pune, to je za mene najvažnija novost. Uveren sam da ćete nas još puno puta obradovati - rekao je Vučić i dodao:

 

- Ja znam da je, od kako je Sara iz Bratunca došla, Republika Srpska dodatno navija za našu zemlju. Zahvalan sam i našim srpskim ruskinjama, kako bih ja to rekao, na zlatnim medaljama. Jedanaest medalja su nam osvojile dame, devet muškarci. Žene su uvek u Srbiji uspešnije, makar za medalju-dve.

Svi osvajači medalja, dobiće i nagradu od države.

- Ono što mi možemo da obećamo oko nagrada za medalje koje ste osvojili, to nije mali novac, već najkasnije sledeće nedelje ćete ga imati na svojim računima, što će vama biti dodatni podsticaj i što za ovaj sport nije mali novac. Tu je bilo protokolarnih problema koji su prevaziđeni. Hvala vam što ste decu vratili u sale, što su nam sale pune, to je za mene najvažnija novost - otkrio je predsednik i zahvalio svima na angažovanju i pohvalio Loznicu koja je centar boksa u Srbiji:

- Uveren sam da ćete nas još mnogo puta obradovati - istakao je predsednik. 

Potom se obratila i najbolja boskerka Sara Ćirković. 

- Hvala predsedniče na ovakvom dočeku. Čestitke svima na osvojenim medaljama. Moj cilj je naravno medalja i na Olimpijskim Igrama i potrudiću se to i da ostvarim - poručila je Sara, a zatim je reč dobio osvajač zlatne medalje, Jovan Nikolić:

- Hvala predsedniku i naravno Bokserskom savezu Srbije koji su bili tu za nas - poručio je Nikolić. 

Najuspešnija boksera EP Beograd 2024. je mlada Sara Ćirković, dok je najbolji bokser šampionata Bugarin u Rami Mofid Kivan.

Ženski tim Srbije je osvojio 11 medalja, od toga tri zlata (Sara Ćirković 54kg, Natalija Šadrina 60kg, Kristina Kuluhova 63kg), jedno srebro Kristina Nađ Varga 48kg i sedam bronzi (Nina Radovanović 50kg, Dragana Jovanović 52kg, Anđela Branković 57kg, Milena Matović 66kg, Nikolina Gajić 75kg, Elma Hajrović 81kg, Sara Miljković +81kg), a predvodio ih je selektor Mirko Ždralo i treneri Pedro Granado Ranceoml, Alan Bičenov, Saša Grdeljević i Stojan Knežević.

Muška boks selekcija Srbije na EP u Beogradu osvojila je devet medalja, od toga jednu zlatnu Jovan Nikolić 71kg, dva srebra Rasko Simić 80kg i Dušan Veletić +92kg i šest bronzi: Rade Joksimović 48kg, Omer Ametović 51kg, Vahid Abasov 67kg, Almir Memić 75kg, Veljko Ražnatović 86kg, Sadam Magomedov 92kg i selektor Milan Piperski, kao i trener Luis Frometa Matos.

Beograd je bio domaćin Evropskog šampionata od 18. do 28. aprila, gde se još jednom pokazao kao dobar domaćin i organizator velikih takmičenja. Srpski tim je na ovom prventsvu imao velikog uspeha, pa je predsednik rešio da im povodom toga organizuje i svečani doček.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike