Stiže jako nevreme: U regionu pad temperature za 1. maj, za Uskrs potpuni preokret!

30.04.2024

16:30

0

Promenljivo vreme nastaviće se i tokom sledeće sedmice

Stiže jako nevreme: U regionu pad temperature za 1. maj, za Uskrs potpuni preokret!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Tokom predstojećih praznika, naš region zahvatiće jača promena vremena.

Nakon sunčanog i vrlo toplog prehodnog perioda, već će Prvi maj doneti promenu vremena, ali i postepeni pad temperature vazduha.

Crna Gora

Za Prvi maj pre podne biće pretežno sunčano, uz postepeno povećanje oblačnosti. Već posle podne sa Jadrana sledi naoblačenje, ponegde i pojava kiše. U toku večeri i noći crnogorsko primorje, južne i centralne predele zahvatiće jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Južni vetar biće u pojačanju.

Jutarnja temperatura biće od 2 do 10°C, na jugu do 16°C, maksimalna dnevna od 17 do 23°C, na jugu do 28°C.

Od četvrtka se očekuje promenljivo oblačno i svežije, a uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, povremeno se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom.

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje i nepogode. Maksimalna temperatura biće u padu i kretaće se uglavnom od 14 do 20°C, na jugu do 24°C.

Najhladnije biće u petak, uz maksimalne temperature od 8 do 16°C, na jugu od 18 do 22°C. Za Vaskrs uglavnom suvo, na jugu  i uz dosta sunčanih perioda. Biće i malo toplje.

Promenljivo vreme nastaviće se i tokom sledeće sedmice. Inače, temperatura Jadranskog mora duž crnogorske obale biće tokom predstojećih praznika oko 17°C.

Profimedia
 

Bosna i Hercegovina

Prvi maj u toku prepodneva proteći će sunčan i topao. Već sredinom dana sledi naoblačenje, pa se posle podne i uveče očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i nepogodama. Maksimalna tempertatura biće od 20 do 25°C.

Od četvrtka biće dosta oblaka, a očekuje se i svežije, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje i obilnije pljuskove.

Temperatura će biti u posetepenom padu.

Najhladniji dan biće petak, maksimalna temperatura biće ispod 20°C, na severu Hercegovine i na zapadu Bosne od 10 do 15°C.

Za Vaskrs dosta sunca, a pljuskova će biti samo na severu.

Maksimalna temperatura biće u većini predela oko 20°C.

Promenljivo vreme nastaviće se i tokom sledeće sedmice.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike