Pogledajte prvu fotografiju iz novog Kopolinog filma: Epska bajka na kojoj je radio 40 godina (FOTO)

01.05.2024

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Glavnu ulogu igra Adam Drajver

Pogledajte prvu fotografiju iz novog Kopolinog filma: Epska bajka na kojoj je radio 40 godina (FOTO)
Copyright Profimedia

Objavljena je prva fotografija iz novog filma Frensisa Forda Kopole, naučno-fantastične drame “Megalopolis”, koja će svetsku premijeru imati na ovogodišnjem Kanskom festivalu.

"Sudbina Rima proganja savremeni svet koji nije u stanju da reši sopstvene društvene probleme u ovoj epskoj priči o političkim ambicijama, genijalnostima i ljubavnim konfliktima", navodi se u zvaničnom sinopsisu.

Profimedia
 

Radnja ovog ostvarenja je smeštena u metropolu nalik Njujorku. Film prati njenu ponovnu izgradnju metropole nakon što je propala. Kao zaplet, tu su dve suprotstavljene vizije - jedna idealističkog arhitekte Cezara Katiline (Adam Drajver) i druga korumpiranog gradonačelnika Frenka Cicerona, koga glumi Đankarlo Espozito.

Ljubav između suprotstavljenih vizija

Na prvoj zvaničnoj fotografiji možemo videti Drajvera kako posmatra ponovnu izgradnju Grada Novog Rima, dok Natali Emanuel, kao Julia Cicero, ćerka gradonačelnika Cicerona posmatra iz pozadine.

 

 

“Megalopolis” je strukturiran kao rimska epska bajka smeštena u zamišljenu, modernu Ameriku. Kako bi ponovo izgradila Novi Rim, Julia se na kraju postavlja između Cezara Katiline u kojeg se zaljubljuje i Frenka Cicerona kojem je ostala odana kao svom ocu, dok se njih dvojica bore sa suprotstavljenim vizijama.

Profimedia
 

Film će biti prikazan u takmičarskoj konkurenciji u Kanu 17. maja. Projekat, koji je Kopola počeo da piše 1983. godine, koštao je navodno 120 miliona dolara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike