Robert de Niro otkrio svoja tri najomiljenija filma: U dva igra jedna od najvećih holivudskih ikona svih vremena (VIDEO)

30.04.2024

08:22

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju su kultna ostvarenja

Robert de Niro otkrio svoja tri najomiljenija filma: U dva igra jedna od najvećih holivudskih ikona svih vremena (VIDEO)
Copyright Profimedia

Slavni Robert de Niro jedan je od najvećih glumaca u istoriji Holivuda koji je ostvario maestralne uloge u filmovima kao što su "Taksista", "Kum", "Dobri momci" i mnogih drugih.

Nakon što je nedavno otkrio ko su njegovi omiljeni glumci, sada je naveo i koji filmovi su mu najdraži i kojima se često vraća. 

Profimedia
 

De Niro je izdvojio tri filma koje uvek voli da pogleda, a u pitanju su kultna ostvarenja velikih reditelja, prenosi Far Out Magazine.

Istočno od raja (1955.)

Američka filmska drama reditelja Elije Kazana iz 1955. godine ima legendarni status. Radnja prati dva brata koji žive u Kaliforniji tokom 1910-ih godina i bore se za naklonost svog strogog oca. Stara tajna o njihovoj odsutnoj majci izlazi na videlo. Džejms Din je u ovom filmu odigrao jednu od svojih najboljih uloga.

Na dokovima Njujorka (1954.)

Na De Nirovom spisku omiljenih filmova nalazi se još jedna drama reditelja Elije Kazana, "Na dokovima Njujorka" iz 1954. godine. Gledaoci u filmu prate priču o bivšem borcu koji je postao lovac iz Nju Džerzija i želi da se suprotstavi korumpiranim sindikalnim šefovima, uključujući svog starijeg brata. U isto vreme počinje da se povezuje sa ožalošćenom sestrom jedne od žrtava sindikata. Ovaj film je Marlonu Brandu doneo svetsku slavu.

Buntovnik bez razloga (1955.)

Treći omiljeni film Roberta de Nira je drama "Buntovnik bez razloga" reditelja Nikolsa Reja. Priča prati buntovnog mladića s problematičnom prošlošću koji dolazi u novi grad, u kojem ubrzo pronalazi nove prijatelje, ali i neprijatelje. Ulogom u ovom ostvarenju Džejms Din je ušao u legendu. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike