O novom filmu Gaja Ričija ne prestaje da se priča: Ko je oduševljen, a ko ga naziva "naloženom rekonstrukcijom" (FOTO/VIDEO)

01.05.2024

16:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika i kritika su podeljene

O novom filmu Gaja Ričija ne prestaje da se priča: Ko je oduševljen, a ko ga naziva "naloženom rekonstrukcijom" (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Publika i kritičari u određenim američkim bioskopima već su imali priliku da pogledaju najnoviji film Gaja Ričija, "The Ministry of Ungentlemanly Warfare", sa Henrijem Kavilom u glavnoj ulozi.

Profimedia
 

Priča prati ozloglašene avanturiste koji su navikli da rade sami. Ali, kada je sudbina celog sveta u pitanju, oni moraju da se ujedine u strogo tajnu borbenu jedinicu i krenu u smelu misiju protiv nacista. Sada je njihov posao rat, i oni će ga voditi potpuno - nedžentlmenski.

Profimedia
 

Prema postojećim recenzijama, čini se da su gledaoci oduševljeni filmom, dok su kritičari podeljenih mišljenja. Film trenutno na Rotten Tomatoes-u ima 71% od kritičara na temelju 118 recenzija, čime je i dalje pozitivno ocenjen kao "svež", dok ga je publika sa više od 500 recenzija ocenila sa visokih 92%. 

Pozadinska buka

Kritičar Met Donato iz IGN Movies napisao je: "'The Ministry of Ungentlemanly Warfare' solidan je pogled Gaja Ričija na Drugi svetski rat koji prikazuje neverovatnu, donekle istinitu priču koja je odvažna, prodorna i prilično zabavna." 

Alisa Vilkinson iz Njujork tajmsa je istakla da film nije dobar, ni preterano prijatan, ako mu posvećujete pažnju. Ali, kao pozadinska buka, privlači i povremeno je zabavan."

Profimedia
 

Još jednu negativnu recenziju napisao je i Kajl Smit iz Vol strit žurnala. Posebno se osvrnuo na Ričijevo pisanje: "Ova 'naložena' rekonstrukcija gospodina Ričija mogla bi i da mu se oprosti da nije tako lenjo napisana."

Profimedia
 

Ipak, sa njima se ne slaže Megi Lovit iz Collidera, koja je navela: "Ričiju nije strano umeće taktičnog spajanja neverovatne istorije sa svojom bombastičnom markom akcije, ali 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare' to podiže na novi nivo", prenosi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike