Zemljotres u Netfliksu: Pljušte otkazi, uvode se drastične promene koje se mnogima neće svideti

19.04.2024

08:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Striming gigant svoje poslovanje usmerava u drugačijem pravcu

Zemljotres u Netfliksu: Pljušte otkazi, uvode se drastične promene koje se mnogima neće svideti
Copyright Profimedia

Striming kompanija Netfliks poslednjih godina je poznata po visokobudžetnim akcionim filmovima pri čemu nisu štedeli prilikom plaćanja najvećih zvezda. Tako je, na primer, 2020. godine, Netfliks platio Marku Volbergu 30 miliona dolara za ulogu u filmu „Spenser Confidential“, čime je on ušao među najplaćenije glumce svih vremena.

Profimedia
 

Kritika je uništila film, a na Rotten Tomatoes-u ima samo 36 posto pozitivnih kritika. Međutim, Den Lin, novi šef filmskog sektora Netfliksa, koji je na tom mestu 1. aprila zamenio Skota Stubera, ima drugačije planove.

Novi smer

Prema tekstu koji je objavio Njujork tajms, kako prenosi nacional.hr, direktorka sadržaja ovog striming giganta Bela Bajaria, sastala se pre nekoliko meseci sa ljudima iz filmskog sektora i zatražila da se podigne kvalitet filmova u njihovoj produkciji. Ona je rekla da Netfliks kreće u novom smeru, a oni koji se sa tim ne slažu mogu da razmisle o odlasku. Stuber je bio taj koji se nije složio sa njom i napustio je kompaniju.

Profimedia
 

Prvi zadatak Dena Lina je produciranje žanrovski raznovrsnijih filmova umesto da troše stotine miliona na akciona ostvarenja. Ujedno, čelnici Netfliksa smatraju da filmovi mogu da se snimaju i uz manje budžete i na taj način se približe publici. Za početak, više se glumcima neće plaćati ogromni honorari.

Bez skupih filmova sa velikim zvezdama

Netfliksov filmski sektor ima 150 zaposlenih, a Lin je odlučio da ga preorganizuje tako što je 15 ljudi dobilo otkaz. Istovremeno je, prema navodima Njujork tajmsa, rekao zaposlenima da ovaj striming servis više nije mesto gde se snimaju skupi akcioni filmovi sa velikim filmskim zvezdama.

Profimedia
 

Osim toga, očekuje se da će njihovi producenti postati agresivniji u razvijanju sopstvenih filmskih projekata, umesto da samo čekaju druge producente da razviju projekte i nude ih Netfliksu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike