Premešteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića: Ispunjena poslednja želja velikog glumca (GALERIJA)

30.04.2024

12:25

0

Bard srpskog glumišta preminuo je 22. maja 2016. godine

Premešteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića: Ispunjena poslednja želja velikog glumca (GALERIJA)
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Bard srpskog glumišta ekshumiran je po odluci porodice i po njegovoj želji za života, prenosi Informer. Njegovi posmrtni ostaci su premešteni iz Aleje zaslužnih građana i sada počiva pored svoje velike ljubavi, svoje žene Lulu.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Velimir Bata Živojinović preminuo je 22. maja 2016. godine i sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, ali to nije bila njegova želja.

Sve što jesam, dugujem njoj

On je, želeo da počiva pored supruge Julijane Lule Živojinović koja je preminula malo posle njega i sahranjena je u porodičnoj grobnici u selu Koraćica gde je glumac odrastao. Bata je, naime, jednom prilikom opisao koliko duguje svojoj ženi:

- Sve što jesam, dugujem njoj - pisao je Bata stihove, za koje njegov rođak kaže da su posvećeni upravo Luli. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Sin Bate Živojinovića, Miljko govorio je o očevoj želji da zauvek počiva pored svoje Lule:

- To je bila njihova velika želja da budu zajedno i mislim da je potpuno logično da ljudi koji su proveli preko 60 godina zajedničkog života, budu zajedno zauvek. Ja sam onda zamolio prvo našeg oca, Željka Milića, paroha Koraćičke crkve Svete Trojice. On mi je rekao da moram da pitam vladiku Jovana Šumadijskog, pa sam ga pozvao telefonom iz Pariza.

ATA Images/M.K.
 

On je dao blagoslov i mi smo majku Lulu tu, smestili i ostavili smo jedno grobno mesto gde bi trebalo da bude Bata. Neposredno posle toga je krenula korona i mi dve godine nismo mogli da prebacimo Batu, a ja sam sve potrebne dozvole dobio još 2020. godine. Posle par meseci od majčine smrti i kada je prošla korona, mi smo počeli sa radovima, sa otkopavanjem i onda se ispostavilo da se tu nalazi vodovod od sela Koraćice. Morali da dovedemo bager koji je izmestio taj vodovod za nekih pet metara i sačekamo bar godinu dana da se ta zemlja slegne i da prođu sva četiri godišnja doba.

I kada je to sve prošlo, evo sad smo ušli u tu proceduru - radili smo usek i veliki spomenik od belog mermera. Očekujemo 30. aprila u 12 sati da će doći svi naši prijatelji i da će se konačno Bata i Lula opet spojiti, za večnost - ispričao je jednom prilikom Miljko Živojinivić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike