Panika u oba tabora: "Sving" država koja može da donese prevagu u izbornoj trci

04.11.2020

10:47 >> 10:53

0

Ovo je jedna od ključnih država gde može da se preokrene čitav tok glasanja

Panika u oba tabora: "Sving" država koja može da donese prevagu u izbornoj trci
Copyright Tanjug/AP Photo/David Dermer

Do sada je na predsedničkim izborima u Americi izbrojano 451 od 538 elektorskih glasova, a Džo Bajden vodi protiv Donalda Trampa sa 238 – 213.

Ipak, to ne mora da znači i konačnu pobedu, jer se još uvek čeka na ključne države koje mogu lako da donesu prevagu. Jedna od njih je Viskonsin.

Država na severu centralnog dela SAD na izborima nosi 10 elektorskih glasova, ali je problem za Trampa taj što je Bajden nedavno preuzeo minimalno vođstvo.

Premijer Slovenije čestitao pobedu Donaldu Trampu
Tramp se obratio iz Bele kuće: Pobedili smo, ali idemo na sud
(UŽIVO) Pratite na 24sedam: Najneizvesniji izbori za predsednika SAD; Bajden preuzeo vođstvo u bitnoj državi (FOTO+VIDEO)

– Dobro stojimo u Viskonsinu i Mičigenu, a mislimo da ćemo pobediti i u Pensilvaniji. Optimističan sam po pitanju ishoda – istakao je Bajden u obraćanju američkoj naciji.

Šta to znači? S obzirom na to da Bajden ima vođstvo, računajući Nevadu u kojoj će najverovatnije pobediti, dolazi na 254, a na to i u Mičigenu (16) ima šansu da odnese trijumf, što je zbirno tačno 270, odnosno dovoljno da se proglasi 46. predsednikom. Trenutno gledajući situaciju, Mičigen zapravo naginje ka republikanskom kandidatu, ali nije dovoljan broj glasova obrađen da bi Tramp tu proglasio pobedu.

Ipak, informacije neće biti konačne, niti se očekuju u toku današnjeg dana da budu stoodstotno verodostojne, posebno jer se čekaju preostale ključne države koje idu više na ruku Donaldu Trampu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike