Krštenje sina, žurka kod biznismena ili lažna vest: Da li je Boris Džonson bio u Italiji?

19.10.2020

08:36 >> 09:23

0

Navodi se da je britanski premijer boravio u zamku biznsimena Evgenija Lebedeva

Krštenje sina, žurka kod biznismena ili lažna vest: Da li je Boris Džonson bio u Italiji?
Copyright Tanjug/ Aaron Chown/Pool Photo via AP

Premijer Velike Britanije našao se u centru pažnje zbog vesti da je prošlog vikenda boravio u Peruđi, da li zbog krštenja sina ili zbog žurki koje organizuje njegov blizak prijatelj, još nije poznato, a ono što je dodatno zbunilo javnost jeste saopštenje koje je objavila britanska vlada.

-Ta priča je u potpunosti netačna. Premijer nije putovao u Italiju prethodnih meseci. Svi koji objave te tvrdnje ponavljaju laži- izjavio je portparol Dauning strita.

Naime, italijanski mediji preneli su informaciju da je Džonson bio u Italiji tokom vikenda 12. i 13. septembra, a čak je i lokalni aerodrom u Peruđi izdao zvanično saopštenje o Džonsonovom dolasku u “istorijski grad”.

Takođe, navodi se da je Džonson boravio u zamku biznismena Evgenija Lebedeva, koji mu je dugogodišnji prijatelj.

Biznismen Evgenij Lebedev, Wikimedia/Deborah Anderson

Lebedev je poznat i po organizovanju raskošnih zabava u njegovom zamku, pa ostaje nepoznato da li je to razlog Džonsonove posete.

Evgenijev otac Aleksandar Lebedev je ruski multimilioner i jedan od trojice Rusa koji su navodno sufinansirali kampanju o Brexitu. Bankar je pored ostalog kupio britanski list “The Independent”, “Evening Standard” i televiziju “London Live”. On je u intervjuu za DW rekao da poznaje Džonsona, ali da mu nije prijatelj. -Možda je prijatelj sa mojim sinom- rekao je on tada.

U saopštenju aerodroma u Peruđi navedena su i druga “imena i ličnosti iz političkog, sportskog i ekonomskog sveta” koja su stigla u nedelji kada i britanski premijer.

Tu spadaju izvršni direktor Prade Patricio Berteli, bivši britanski premijer Toni Bler i fudbaler Barselone Luis Suarez.

Kao jedan od razloga zašto je Džonson otputovao u Peruđu navodi se tajno krštenje sina Vilferda, kojeg je krajem aprila ove godine dobio sa verenicom Keri Simonds.

Kada su novinari upitali britanskog ministra saobraćaja Granta Šepsa o Džonsonovom putovanju, kratko je odgovorio:

– Koliko sam upoznat nije putovao, ali ne pratim njegovo kretanje po satima- rekao je on, da bi kasnije, nakon što je proverio, dva puta istakao da je priča “potpuno netačna”.

Italija je početkom juna meseca otvorila granice za državljane Velike Britanije, ali uz poštovanje svih epidemioloških mera koje je propisala vlada te zemlje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike