Crna Gora spremna na oštre mere: Škole pred zatvaranjem, razmatra se zabrana kretanja

05.11.2020

08:38 >> 08:41

0

Autor: A. Bulatović

Radi se o trećoj fazi restriktivnih mera, dok četvrta podrazumeva zabranu izlaska iz kuće u određenom vremenskom periodu

Crna Gora spremna na oštre mere: Škole pred zatvaranjem, razmatra se zabrana kretanja
Copyright Pixabay

Institut za javno zdravlje će u skladu sa naglim pogoršanjem epidemiološke situacije ove nedelje izvršiti raniju procenu vrednosti stopa kumulativne incidencije koja će u obzir uzeti sve novoobolele od 21. oktobra do 3. novembra u ponoć.

U kovid bolnicama broj postelja biće povećan za 150, rekao je šef medicinskog kriznog štaba Nermin Abdić. Prema informacijama Gradskog odbora Sindikata prosvete Podgorica u školama, u glavnom gradu Crne Gore je korona virusom zaraženo više od 100 nastavnika i profesora, koji se nalaze u samoizolaciji.

Iz Instituta je saopšteno da su preminula dva pacijenta i registrovano još 767 osoba zaraženih virusom korona. Zbog pogoršanja epidemiološke situcije u Podgorici, na Cetinju i u Ulcinju, koji su dosad bili na korak od treće grupe gradova po broju zaraženih (stopa od 800 obolelih na 100.000 stanovnika), očekuje se da Institut danas uvede strože mere, koje predviđaju zatvaranje škola, ugostiteljskih objekata i zabranu posete licima koja nisu članovi domaćinstva.

Milačić pisao patrijarhu Irineju: Narod u Crnoj Gori je već izabrao budućeg mitropolita

Zbog transparenta posvećenog Amfilohiju, prekinut meč u Petrovcu

Radi se o trećoj fazi restriktivnih mera, dok četvrta podrazumeva zabranu izlaska iz kuće u određenom vremenskom periodu.

U Podgorici je, prema poslednjim podacima Instituta, stopa oboljevanja 742 na 100.000 stanovnika, na Cetinju 724, a u Ulcinju 648. Trenutno je samo na Žabljaku na snazi najstroža mera zabrane izlaska nakon 22 časa i obustavljanje rada škola i ugostiteljskih objekata.

U Podgorici, Cetinju, Ulcinju, Budvi i Baru na snazi je mera zabrane rada kafića nakon 22 časa.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić naveo je pre dva dana da je skoro neizbježno uvođenje restriktivnih mera u Podgorici, pa čak je moguće i ograničenje kretanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike