Putinova „desna ruka“ optužuje Navaljnog: Radi sa agentima CIA

14.10.2020

11:54 >> 12:58

0

Reakcija usledila nakon gnusne optužbe ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog

Putinova „desna ruka“ optužuje Navaljnog: Radi sa agentima CIA
Copyright Aleksej Navaljni, Tanjug/Navalny instagram via AP

Svega nekoliko sati otkako su sve svetske agencije prenele deo intervjua koji je Aleksej Navaljni dao za nemački „Špigl“, stigao je odgovor Kremlja. Zapadne obaveštajne agencije – posebno agenti američke CIA, rade sa ruskom opozicionom figurom Aleksejem Navaljnim, izjavio je u četvrtak portparol Vladimira Putina Dmitrij Peskov.

– Nije reč o tome da pacijent (Navaljni) radi za zapadne obaveštajne službe, već o tome da te službe rade s njim. Mogu čak da budem i precizniji, ovih dana specijalisti američke Centralne obaveštajne agencije rade sa njim – rekao je Dmitrij Peskov.

Peskov se osvrnuo na komentare aktiviste o Putinovoj umešanosti u incident, odbacujući ih kao neutemeljene i uvredljive.

Nešto ranije danas javio se i predsednik Donjeg doma ruskog parlamenta Dume koji je optužio Navaljnog da radi za zapadne tajne službe i rekao da ruski predsednik Vladimir Putin ne stoji iza njegovog trovanja, već da mu je “spasao” život.

Printscreen/Youtube / Radio Free Europe/Radio Liberty

– Navaljni je bestidnik i nitkov. Putin mu je spasao život. Sasvim je očigledno da Navaljni sarađuje sa specijalnim službama i vlastima zapadnih zemalja. On radi u njihovom interesu – naveo je u saopštenju predsednik Dume Vjačeslav Volodin.

Navaljnom je pre oko mesec dana pozlilo u avionu dok je bio na turneji po Sibiru. Prvo je hospitalizovan u Omsku, nakon hitnog sletanja, pre nego što je prevezen u berlinsku kliniku.

Ruski lekari su posumnjali na metabolički poremećaj, a odbili su i svaku mogućnost da je Navaljni otrovan. On je bio u komi od 20. avgusta do 7. septembra.

Kada je prebačen u Nemačku, tamošnji lekari su saopštili da imaju dokaz da je Navaljni otrovan nervnim agensom novičokom.

Moskva sve negira, bez obzira na to što se na Rusiju vrši pritisak da istraži i obelodani uzrok pada u komu najžešćeg kritičara Kremlja.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike