Nečuvena podlost: Neko sistematski truje mačke na Savskom vencu dajući im otrov - iz ruke

27.10.2020

11:20 >> 08:53

0

Autor: Jovana Vrećo

Mace godinama žive u tom parku, do sada nije bilo problema, ali su u četvrtak stanari primetili čudno ponašanje mačeta starog nekoliko meseci

Nečuvena podlost: Neko sistematski truje mačke na Savskom vencu dajući im otrov - iz ruke
Copyright Mesto gde je maca koja je uginula nađena u bolovima Foto: 24sedam

U parku kod opštine Savski venac pre nekoliko dana otrovane su tri mačke, od kojih je jedna preminula, druga se nalazi na intenzivnoj nezi, a treća je u lošem stanju.

Kako su za 24sedam rekli stanari obližnjih zgrada, koji hrane ove mace, cela situacija ih je potresla i već danima pokušavaju da utvrde šta se zaista dogodilo.

Naime, ove mačke godinama žive u tom parku, na potezu između Kneza Miloša i Miloša Pocerca. Do sada nije bilo problema, ali su u četvrtak primetili čudno ponašanje mačeta starog nekoliko meseci.

Foto 24sedam

Stanari navode kako se to mače previjalo od bolova. U petak su pozvali Veterinu Beograd, koja je poslala ekipu koja je odvela mače, ali je ono, nažalost, uginulo sutradan.

Kod drugog mačeta iste simptome stanari su primetili u subotu. Odmah su ga odveli kod poznatog beogradskog veterinara profesora Vladimira Magaša, koji ga je primio  bez razmišljanja i naplate, stavio ga na infuziju i kiseonik. Uspeo je da oporavi mače, koje se trenutno nalazi intenzivnoj nezi.

Treće mače, koje je takođe otrovano, ima iste simptome i nalazi se u veoma lošem stanju. Međutim, kako su za naš portal potvrdili stanari, još uvek nisu uspeli da ga pronađu i odvedu do veterinara.

Veterinari: Otrov dat iz ruke!

Posle pregleda mačeta, veterinari su ustanovili da najverovatnije nije u pitanju otrov raticid, čuvena crvena pšenica.

– Otrov je tendenciozno dat iz ruke i ima erozivna dejstva na digestivni trakt maca koje su napadnute i previjaju se od bolova – objasnili su veterinari.

Stanari su potreseni zbog cele situacije, brinu se za zdravlje maca, ali naglašavaju da je ovde u pitanju nečuvena podlost.

– To je uradio neko ko sebe naziva ljudskim bićem. To čovek nije, to je sadista, kada je svesno izložio drugo živo biće ovakvim bolovima – kaže za naš portal ekonomista Mariana Budimirović.

Poznati psiholog Aleksandra Janković, takođe jedan od stanara obližnje zgrade, rekla je za 24sedam da će stanari da finansiraju lečenje tih maca.

Mariana (desno), Aleksandra (levo) Foto: 24sedam

Ceo slučaj prijavljen je Veterini Beograd, kao i veterinarskoj inspekciji, koja ih je uputila na ekološku inspekciju, u kojoj su rekli da ne mogu da postupe jer nije fizički nađen otrov.

Takođe, o svemu je obavešten i MUP Savski venac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike