Bivši šef Odseka za krvne delikte o ubistvu pevačice: Jelena Marjanovič ubijena ranije nego što je navedeno u zvaničnoj optužnici?

10.11.2021

20:33

2

Ona je živa bačena jer je u plućima, bronhiolama i alveolama bilo vode


Komentari (2)

NIKO99

10.11.2021 20:53

Treba zabraniti nekima da daju izjave za javnost. Veće budalaštine još nisam čuo. Istina je da je istraga vođena na najgori mogući način. Poznato je da se DNK materijal poslije ubistva može uzeti i nakon mnogo dana. Ovdje je problem što je tjelo bilo djelom u vodi. Mnogi su izgazili prostor dok su kao pretraživali okolinu u potrazi. Najgori propust su izveli forenzičari i sami istražioci. Fokusirali su se samo na muža i tako propustili da sprovedu istragu u svim pravcima. To je odlika slabih istražioca jer su podpali pod pritisak javnosti i željeli da slučaj brzo završe. Sada je kasno, potrošili su godine u neodrživoj teoriji a dokazi više ne postoje. Sada svako može da nagađa što se u stvari desilo. Ovaj slučaj me podsjeća na slučaj ubijene djevojke u Subotici, čini mi se, gdje je ubica presreo žrtvu na izolovanom putu i ubio je nožem bez shvatljivog razloga. Ako bih malo analizirao način ubistva mogao bi da zaključim da je ubistvo učinjeno iz netrpeljivosti. Kada god neko napadne glavu svoje žrtve i to tjemeni dio to znači da ubica želi da dokaže da je on "Glava" a ne žrtva te na taj način pokazuje žrtvi ko je gazda i ko ima moć. To je pokazivanje dominacije. Dakle ili je ubica znao žrtvu i zamjerao joj sukob oko moći ili je ubica generalno ljut na žene i želi da im pokaže ko je gazda. U svakom slučaju ovakva ubistva spadaju u domen serijskih ubica. Drago mi je što se situacija u MUP-u Srbije promjenila i što Policija pokazuje odgovornost koju ranije nije smatrala bitnom.

NIKO99

11.11.2021 06:42

Dakle da se vratimo na dan ubistva. Jelena je kako sam shvatio iz novinskih članaka razgovarala sa svojom majkom sa nasipa mobilnim telefonom nekoliko minuta prije nego što je ubijena. Ovaj bivši šef odsjeka za krvne delikte je čovjek bez morala. Nije ni čudo što nisu uspjeli da riješe ovaj slučaj. Biće da je izvršio više grešaka tokom istrage pa se sada vadi na lažne i izmišljene činjenice. A mediji bi trebali da vode računa da ne daju prostora nesposobnim stručnjacima.

Preporučujemo