Vaskršnji intervju oca Peđe za 24sedam: Da probamo da razmišljamo kao jedno stado koje ima jednog pastira, samo tako ćemo moći odoleti svemu

24.04.2022

10:00

1

"Naši preci su se kroz istoriju suočavali sa sličnim situacijama kao mi danas, i daleko gorim i daleko težim, ali su oni uvek bili vezani za Nebo"


Komentari (1)

NIKO99

24.04.2022 11:12

Prvo da objasnim nešto veoma važno. Srbi nisu stočari i čobani. Srbi su žeteoci, bratstvenici. Nikakav pastir ne može da vlada nad žeteocima. Žeteoci se organizuju po bratstvima i svi su jednaki među sobom. Žeteoci žive u zajednicama u kojima vlada međusobni dogovor, konsenzus. Da popovi batale ludu priču u kojoj će neki čobanin da vlada našim društvom i to na kriminalan način izdajući narodne interese i šupkajući se neprijateljima u guzicu. Da Srbija u što skorije vrijeme organizuje normalnu Državu, pravu i funkcionalnu Republiku i da vlast bude stvorena od naroda i da radi za narod. Da se svako pridržava Zakona i Ustava. Popovi po prirodi stvari neznaju što je to Stvorac i Bog. Nisu dovoljno obrazovani da bi govorili o politici ili o Državi. Uopšte govoreći, simplifikuju odnosno pojednostavljuju veoma kompleksne stvari. Važno je ko će biti kako oni to vole da kažu "pastir". Neki su pastiri preobučeni vukovi. Nema toga pastira na ovome svijetu kome neograničena vlast i moć neće pobrkati razum. Neka se popovi ne mješaju u politiku i neka se bave crkvom. Da se građani obrazuju umjesto što dozvoljavaju Crkvi da ih zaglupljuje i sa njima manipuliše. Srpska Pravoslavna Crkva slavi ovaj praznik u pogrešan dan zbog zastarelog kalendara. Dakle, nije kalendar bitiniji od kosmosa niti je sveto pismo bitnije od Stvorca.

Preporučujemo