Uhapšeni majmuni ubice: Izvršili masakr nad više od 250 pasa, policija reagovala kad su počeli da napadaju decu (VIDEO)

21.12.2021

16:16

0

Sredinom prošle sedmice indijski mediji objavili su priču da u saveznoj državi Maharašatra, u mestu Lavula, bukti sukob između primata i pasa

Uhapšeni majmuni ubice: Izvršili masakr nad više od 250 pasa, policija reagovala kad su počeli da napadaju decu (VIDEO)
1 - Copyright Prinstcreen Youtube

Rat između životinja u Indiji prerastao je u haos kada su besni majmuni koji su se svetili psima počeli da napadaju i decu, zbog čega su morale da reaguju i lokalne vlasti, koje su pohvatale primate koji su nemilosrdno ubijali pse.

Sredinom prošle sedmice indijski mediji objavili su priču da u saveznoj državi Maharašatra, u mestu Lavula, bukti sukob između majmuna i pasa.

Prema navodima tamošnjih glasila, do netrpeljivosti je najverovatnije došlo nakon što je čopor pasa ubio jednog mladog majmuna, nakon čega je počela osveta.

 

 

Velika grupa majmuna krenula je da hara gradom i da hvata mlade pse, a onda da ih ubija bacajući ih sa zgrada i drveća.

Procenjeno je da je tokom osvete koja je trajala nekoliko nedelja ubijeno oko 250 štenaca, a vlasti su, za sada, uhvatile dva krivca.

Dva uhvaćena majmuna prebačena su u drugu šumu odlukom nadležnih organa kako bi prestali sa krvavim pirom zbog kog meštani tvrde da više i nema mladih pasa u Lavuli i neposrednoj blizini.

- Dva majmuna koja su umešana u ubistva štenaca uhvatili su pripadnici "Nagpur šumskog odeljenja" i oni će biti premešteni u drugi kraj - istakao je Sačin Kand, nadležni šumski oficir, za indijsku novinsku agenciju ANI.

Policija i druge službe morali su da se uključe u akciju kada su društvene mreže preplavili snimci u kojima majmuni krovovima i granama drže pse i oni u kojima psi jure majmune po ulicama, dok žene i deca beže i traže sklonište pred ovim nesvakidašnjim ratom životinja.

Kako su majmuni napali i pojedinu decu i pošto se nekoliko meštana povredilo pokušavajući da spase mlade pse, došlo je do velike intervencije nadležnih službi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike