Bajden bi mogao da revidira Trampovu odluku o povlačenju američke vojske iz Nemačke

17.11.2020

12:15

0

- Tokom predizborne kampanje mnogo puta smo čuli od demokrata da će veoma detaljno proučiti te (Trampove) planove - rekla je Kramp-Karenbauer

Bajden bi mogao da revidira Trampovu odluku o povlačenju američke vojske iz Nemačke
Copyright Pixabay

Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer danas je izrazila nadu da bi novoizabrani američki predsednik Džo Bajden mogao da revidira letošnju odluku aktuelnog predsednika Donalda Trampa o velikom povlačenju američkih trupa iz Nemačke.

– Tokom predizborne kampanje mnogo puta smo čuli od demokrata da će veoma detaljno proučiti te (Trampove) planove, pa to ostavlja mogućnost da oni budu i promenjeni. Videćemo da li to znači da će odluka o velikom povlačenju američkih trupa iz Nemačke biti potpuno opozvana ili samo izmenjena u nekim delovima – rekla je Karenbaureova, preneo Rojters.

Pročitajte još: Tajvan – američka “igračka” u ratu protiv Kine

Nešto ranije danas ona je poručila da Evropa neće biti u stanju da obezbedi svoju punu bezbednost u narednim decenijama bez pomoći SAD i NATO i odbacila ideju francuskog predsednika Emanuela Makrona o evropskoj strateškoj autonomiji.

– Proći će decenije dok Evropa stvori konvencionalne i nuklearne vojne potencijale koji bi mogli da kompenzuju sve što u ovom trenutku obezbeđuju NATO i SAD – ocenila je Karenbauerova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike