Rusija počinje sa vakcinacijom tinejdžera do kraja godine: Vakcina se daje u dve doze, koje se primaju u intervalu od 21 dana

09.12.2021

22:10

0

Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je 25.novembra vakcinu Sputnjik M protiv Kovid 19, koja je namenjena deci od 12 do 17 godina

Rusija počinje sa vakcinacijom tinejdžera do kraja godine: Vakcina se daje u dve doze, koje se primaju u intervalu od 21 dana
Copyright B.P./ATAImages

Vakcinacija protiv korona virusa za uzrast od 12 do 17 godina u Rusiji počeće do kraja ove godine, potvrdio je ministar zdravlja Mihail Muraško za TASS.

- Prve vakcinacije među tinejdžerima širom Rusije biće sprovedene do kraja godine, izjavio je danas Muraško.

Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je 25.novembra vakcinu Sputnjik M protiv Kovid 19, koja je namenjena deci od 12 do 17 godina.

Dozvola za registraciju vakcine Sputnjik M za tinejdžere važiće pet godina, navedeno je u dokumentima objavljenim na sajtu registra lekova Ministarstva zdravlja Rusije, preneo je TA S.

Vakcina se daje u dve doze, koje se primaju u intervalu od 21 dana.

Ministarstvo je napomenulo da će se vakcinacija tinejdžera od 12 do 15 godina obavljati samo uz saglasnost roditelja ili staratelja, dok tinejdžeri od 15 i više godina mogu dobiti vakcinu uz sopstveni dobrovoljni pristanak.

Klinička testiranja vakcine Sputnjik među decom i tinejdžerima od 2 do 17 godina počela su 5. juna u Moskvi.

Direktor Gamaleja centra Aleksandar Gintsburg objasnio je da je uobičajna koncentracija Sputnjika smanjena pet puta za tinejdžere i deset puta za mlađu decu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike