Makron nazvao Borisa Džonsona klovnom: "Zadaje nam probleme na neelegantan način"

02.12.2021

13:08

0

Predsednik Francuske rekao je za britanskog premijera da ima vulgarno držanje

Makron nazvao Borisa Džonsona klovnom: "Zadaje nam probleme na neelegantan način"
Boris Džonson Emanuel Markon ribarski brodovi - Copyright Pixabay Profimedia

Francuski predsednik Emanuel Makron je u privatnom razgovoru nazvao britanskog premijera Borisa Džonsona "klovnom", izvestio je francuski list "Okovani patak".

Britanska štampa je opširno prenela pisanje tog satiričnog političkog magazina da je Makron za Džonsona rekao da ima vulgarno držanje.

Kako navodi "Gardijan", to se dogodilo kada se Makron požalio na Džonsonovo ponašanje pošto su razgovarali telefonom nakon potonuća broda sa izbeglicama, prošle srede u Lamanšu.

Francuski predsednik je bio ljut jer je Džonson na Tviteru postavio pismo u kojem je izložio plan u pet tačaka za rešavanje pitanja prelaska Lamanša.

- Razgovarao sam pre dva dana sa premijerom Džonsonom ozbiljno - rekao je Makron na konferenciji za novinare održanoj u petak posle objave pisma na Tviteru.

- Što se tiče mene, nastavljam to da radim, kao i sa svim zemljama i svim liderima. Iznenađen sam metodama kada su neozbiljne. Mi ne komuniciramo sa jednim, pa drugim, liderom o ovim pitanjima putem tvitova i pisama koje objavljujemo - istakao je Makron.

Časopis je, međutim, objavio da ga je francuski predsednik privatno još više osudio.

- Boris Džonson priča sa mnom punom brzinom, sve ide dobro, razgovaramo kao veliki ljudi, a onda nam zadaje probleme pre ili posle na neelegantan način. Uvek isti cirkus - rekao je francuski predsednik.

U izveštaju se dodaje da je Makron rekao svojim savetnicima da se Džonson privatno izvinio što je Francusku javno učinio žrtvenim jarcem zbog pitanja kao što su prelazi preko Lamanša i "rat kobasica".

Tužno je videti veliku zemlju sa kojom bismo mogli da uradimo ogroman broj stvari koju vodi klovn -Navodni se da je rekao Makron.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike