Policajac sasuo 9 hitaca u čoveka u invalidskim kolicima: Prišao mu sa leđa (VIDEO)

01.12.2021

14:53

0

Amerikanac je otpušten, a tužilaštvo ispituje incident

Policajac sasuo 9 hitaca u čoveka u invalidskim kolicima: Prišao mu sa leđa (VIDEO)
invalid - Copyright Youtube/CBS Mornings

Policajac iz američkog grada Tusona u Arizoni ubio je muškarca u invalidskim kolicima, tako što je ispalio devet hitaca ka njemu, posle čega je otpušten.

U ponedeljak uveče Ričard Li Ričards (61) je bio u njegovim motorizovanim invalidskim kolicima i išao je ka ulazu supermarketa "Lous" kada se policajac pojavio iza njega sa repetiranim pištoljem.

Nekoliko trenutaka kasnije, zaposleni u "Volmartu", koji deli prostor sa "Lousom", upozorio je policajca da je video Ričardsa da je otišao sa kutijom alata, ali da je nije platio.

Zaposleni i policajac Rajan Remington pratili su Ričardsa kroz parking ka "Lousu". U jednom trenutku Ričards je zamahnuo nožem ka zaposlenom, dodaju iz policije.

- Ne ulazite u prodavnicu, gospodine - vikao je Remington, dok se Ričards kretao ka ulasku u "Lous", a u tom trenutku je na mesto stigla Stefani Tejlor sa izvađenim pištoljem.

U tom trenutku, na snimku deluje da je bilo bez upozorenja, Remington je prišao s leđa Ričardsu i ispalio devet metaka u žrtvu sa male udaljenosti. Ričards je pogođen sa strane i u leđa, a proglašen je mrtvim na licu mesta.

U utorak je šef policije Tusona Kris Magnus rekao novinarima da je policijska uprava pokrenula postupak za otkaz Remingtonu, dodavši da tužilaštvo ispituje incident.

- Da budem jasan, duboko sam zabrinut zbog akcija policajca Remingtona. Njegova upotreba smrtonosne sile u ovom slučaju je očigledno kršenje zakona i direktno se kosi sa više aspekata našeg treninga o korišćenju oružja - kazao je Magnus.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike