Povukao se izvršni direktor Tvitera: Odluka stupila na snagu momentalno!

29.11.2021

17:49

0

Upravni odbor kompanije sa sedištem u San Francisku jednoglasno je odobrio Agravala, koji je u firmi više od jedne decenije

Povukao se izvršni direktor Tvitera: Odluka stupila na snagu momentalno!
Džek Dorsi - Copyright Printscreen

Izvršni direktor i suosnivač Tvitera Džek Dorsi povlači se sa mesta izvršnog direktora kompanije, a Parag Agraval će ga naslediti.

- Odlučio sam da napustim Tviter jer verujem da je kompanija spremna da nastavi sa svojim osnivačima. Moje poverenje u Paraga kao izvršnog direktora Tvitera je duboko. Njegov rad u proteklih 10 godina bio je transformacioni. Duboko sam zahvalan na njegovoj veštini, srcu i duši. Njegovo je vreme da vodi - rekao je Dorsi koji je pomogao u osnivanju firme 2006.

Upravni odbor kompanije sa sedištem u San Francisku jednoglasno je odobrio Agravala, koji je u firmi više od jedne decenije, da postane novi izvršni direktor kompanije.

Dorsi, koji je i izvršni direktor platne kompanije "Square", ostaće član Tviterovog odbora direktora do sledeće godine kada mu ističe mandat, saopštila je kompanija.

Drugi izvršni direktor, Bret Tejlor, imenovan je za novog predsednika odbora Tvitera, dok će prethodni predsednik, Patrik Pičet, ostati u odboru i predsedavaće Tviter komitetom za reviziju.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike