Nova saznanja o uzroku stravične nesreće u Bugarskoj! Nije kriv samo vozač?! (FOTO)

24.11.2021

06:28

0

Bankina blokirala zadnja vrata, tako da putnici nisu mogli da pobegnu tim putem

Nova saznanja o uzroku stravične nesreće u Bugarskoj! Nije kriv samo vozač?! (FOTO)
bugarska nesreća profimedia-0644461512 - Copyright Profimedia

Uzrok požara koji je izbio nakon udesa autobusa u Bugarskoj, u kojem je poginulo 46 osoba, prema mišljenju stručnjaka, moglo bi biti to što je u jozilu prevožen zapaljiv materijal.

-Sumnjamo da je u autobusu prevozio lako zapaljiv materijal, što je najverovatnije izazvalo požar- rekla je Dijana Rusinova iz Evropskog centra za transportnu politiku.

Ona je navela i da je bankina blokirala zadnja vrata, tako da putnici nisu mogli da pobegnu tim putem, prenosi portal "Novinite."

 

Rusinova je rekla da je u saradnji sa drugim nevladinim organizacijama identifikovano mnogo ozbiljnih problema na putu na kojem je došlo do tragedije, ali je dodala da je verovatno da je uzrok nesreće greška vozača.

-Moguće je da je vozač bio zbunjen kada je izlazio iz automatskog ograničavanja brzine i tek u poslednjem trrenutku shvatio da ulazi u krivinu, a zatim udario u ostrvo koje razdvaja trake autoputa i okrenuo volan u suprotnom pracu -objasnila je Rusinova.

U nesreći je poginulo 46 putnika, od kojih 12 dece. Povređeno je sedam osoba, među kojima i državljanin Srbije.

Ministar saobraćaja Severne Makedonije Blagoje Bočvarski rekao je juče da je ministarstvo na čijem je čelu pokrenulo postupak za oduzimanje dozvole prevozniku „Besa trans".

Kako je navedeno na konferenciji za novinare ministarstva, prema informacijama koje su dod sada dobijene ovaj prevoznik imao je dozvolu za međunarodni prevoz, ali ne i za konkretno vozilo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike