Haos u Briselu: Protest protiv korona mera umalo prerastao u ulični rat VIDEO

21.11.2021

20:36

0

Policija je saopštila da je 35.000 demonstranata marširalo sa severne stanice u Briselu protiv nove runde korona mera koje je vlada najavila u sredu

Haos u Briselu: Protest protiv korona mera umalo prerastao u ulični rat VIDEO
brisel AP21325500037338 - Copyright AP Photo/Olivier Matthys

Desetine hiljade ljudi okupile su se danas u centru Brisela u znak protesta protiv pojačanih mera koje je belgijska vlada uvela da bi se suprotstavila naglom porastu slučajeva koronavirusa.

Kako prenosi Gardijan, na današnjem protestu, izbili su neredi.

 

 

Nakon mirnog početka, došlo je sukoba demonstranata i policije, koja je koristila vodene topove i suzavac, kako bi grupu ljudi, koji su ih gađali raznim predmetima, proterala sa skupa.

 

 

Nekoliko demonstranata zatečenih u sukobu nosilo je kapuljače i flamanske nacionalističke zastave. Sukob s policijom dogodio se u blizini vladine četvrti belgijskog glavnog grada.

Policija je saopštila da je 35.000 demonstranata marširalo sa severne stanice u Briselu protiv nove runde korona mera koje je vlada najavila u sredu.

Demonstracije, nazvane "Zajedno za slobodu", uglavnom su bile usmerene na zabranu pristupa nevakcinisanima na mestima kao što su restorani i barovi.

 

 

Evropa se bori sa još jednim talasom zaraza i nekoliko je zemalja pooštrilo granice uprkos visokom nivou vakcinacije, naročito na zapadu kontinenta.

Belgija, jedna od zemalja koja je najteže pogođena poslednjim talasom, u sredu je proširila svoja pravila rada od kuće i pojačala ograničenja nevakcinisanima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike