Vodeni topovi na ulicama Holandije: Demonstranti divljali zbog novih mera, policija uzvratila (VIDEO)

14.11.2021

06:37

0

Premijer Mark Rute u petak je najavio trodnevno zatvaranje koje se odnosi na rad trgovina, sportskih dvorana i ugostiteljskih objekata.

Vodeni topovi na ulicama Holandije: Demonstranti divljali zbog novih mera, policija uzvratila (VIDEO)
holandija - Copyright Printscreen/YouTube

Policija u Holandiji upotrebila je u subotu vodene topove da bi rasterala demonstrante koji su protestovali protiv delimičnog zatvaranja, koje je inače uvedeno zbog rekordnih infekcija korona virusom i sve većeg broja teških slučajeva. 

 Na snimcima na internetu se vidi kako besni demnstarnti bacaju bicikle, barikade po ulici, ali i policija koja im uzvraća vdenim topovima.

Premijer Mark Rute u petak je najavio trodnevno zatvaranje koje se odnosi na rad trgovina, sportskih dvorana i ugostiteljskih objekata. Takođe, na većim sportskim događajima neće biti publike.

 
Ranije će se zatvarati supermarketi i maloprodajni objekti koji nisu neophodni i ponovo će se uvesti mere fizičke distance. 
 
U kućama se ne preporučuje boravak više od četvoro posetilaca, a rad od kuće je poželjan kad god je to moguće. 
 
Jedan od velikih sportskih događaja koji će se igrati bez publike je i kvalifikaciona utakmica za Svetsko prvenstvo između Holandije i Norveške sledeće nedelje. 
 
Inače, veći deo Evrope se suočava sa porastom slučajeva, a Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je upozorila države sa sve većim brojem zaraženih korona virusom da ne zakasne sa pooštravanjem zaštitnih mera.

-Što se mere pre uvedu, to će potencijalno manje biti potrebne - rekla je stručnjak SZO kovid-19 Maria van Kerkove u Ženevi.

Ona je upozorila i na činjenicu da je delta varijanta virusa, koja sada kruži, mnogo zaraznija od predhodnih varijanti.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike