Kurc ostao bez imuniteta! (VIDEO)

17.11.2021

06:45

0

Kurc je, nakon odluke skupštinskog odbora, izrazio zadovoljstvo rekavši da sada može raditi na dokazivanju da se radi o pogrešnim optužbama

Kurc ostao bez imuniteta! (VIDEO)
AP Photo/Darko Vojinovic - Copyright Sebastijan Kurc; AP Photo/Darko Vojinovic

Šefu poslaničkog kluba Narodne partije Austrije (OVP), doskorašnjem premijeru Sebastijanu Kurcu, odbor austrijskog parlamenta ukinuo je poslanički imunitet.

Ostalo je još da odluka bude formalno usvojena na sednici parlamenta u četvrtak.

Ukidanje imuniteta zatražilo je Tužilaštvo za privredni kriminal i korupciju koje vodi istragu protiv Kurca zbog pronevere i mita.

Od petka tužilaštvo će moći da nastavi svoju istragu. a Kurc je, nakon odluke skupštinskog odbora, rekao da sada može raditi na dokazivanju da se radi o pogrešnim optužbama.

Tužilaštvo vodi dve istrage protiv Kurca.

AP Photo/Francisco Seco
 

 

 

Prva je vezana za navodne lažne iskaze date pred parlamentarnim istražnim odborom u vezi sa korupcionaškom aferom "Ibica".

Iako je Kurc 3. septembra nakon saslušanja rekao da je sve optužbe odbacio, tužilaštvo je tražilo njegovo izručenje od parlamenta.

Druga istraga se odnosi na optužbe za proneveru i mito, zbog kojih je Kurc morao podneti ostavku na mestu šefa vlade.

Kurc je pozdravio odluku o ukidanju poslaničkog imuniteta.

- Ne mogu da ocenim šta se 2016. dešavalo u Ministarstvu finansija, ali jedno je jasno, a to je da ja nisam počinio krivično delo, kao što to pokazuju i analize pravnih eksperata, a to ću i dokazati. Zbog toga me raduje što će istraga moći brže da napreduje. Lažne optužbe protiv mene mogu se brzo odbaciti - napisao je Kurc u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike