Bauk secesionizma nad Amerikom: Američki senator tvrdi da bi Teksas mogao da se otcepi od SAD (VIDEO)

09.11.2021

22:26

0

Teksaški nacionalistički pokret, ili „Tekit“, rekao je da je njegova misija „da obezbedi i zaštiti političku, kulturnu i ekonomsku nezavisnost nacije Teksasa i da obnovi i zaštiti ustavnu Republiku i inherentna prava naroda Teksasa

Bauk secesionizma nad Amerikom: Američki senator tvrdi da bi Teksas mogao da se otcepi od SAD (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/bennyjohnson

Američki senator Ted Kruz rekao je da bi Teksas trebalo da se otcepi ako demokrate „fundamentalno“ unište SAD, ali je dodao da „još nije spreman da odustane od Amerike“.

- Ako demokrate okončaju filibuster, ako suštinski unište zemlju, ako spakuju Vrhovni sud, ako od DC naprave državu, ako federalizuju izbore, ako masovno prošire prevaru birača, može doći do tačke u kojoj je beznadežno, rekao je Kruz govoreći na događaju u Tekas A&M prošlog meseca.

Republikanski senator je odgovarao na pitanje koje je postavio student u gomili koji ga je pitao šta misli o secesionističkom pokretu u Teksasu.

- Mislim da Teksas ima odgovornost prema zemlji i nisam spreman da odustanem od Amerike. Volim ovu zemlju, rekao je on.

On je takođe dodao da Teksas ima dodatnu odgovornost prema SAD jer je trenutno „neverovatna sila koja sprečava Ameriku da siđe sa litice“ i „drži Ameriku utemeljenu na vrednostima koje su izgradile ovu zemlju“.

Međutim, on je naglasio da zemlja nije u toj tački u kojoj bi se Teksas otcepio i iako on ne podržava pokret, on „razume osećaj iza njega“.

- Još nismo tamo, i ako dođe do tačke u kojoj je beznadežno, onda mislim da uzmemo NASA, uzmemo vojsku, uzmemo naftu, rekao je Kruz.

On je u šali dodao da bi popularni podkaster Džo Rogan bio predsednik novoformirane države ako bi stekla nezavisnost.

Teksaški nacionalistički pokret, ili „Tekit“, rekao je da je njegova misija „da obezbedi i zaštiti političku, kulturnu i ekonomsku nezavisnost nacije Teksasa i da obnovi i zaštiti ustavnu Republiku i inherentna prava naroda Teksasa. "

Na zvaničnom sajtu pokreta navedeno je da to "znači da Teksašani sami određuju naše zakone, a ne 2,5 miliona neizabranih birokrata u Vašingtonu. To znači da dobijamo vladu koja počinje i završava se na granicama Teksasa".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike