Američki ambasador u Moskvi odbio da primi rusku vakcinu!

27.12.2020

21:23 >> 21:25

0

Ambasador Saliven zahvaljuje Ministarstvu spoljnih poslova Rusije na predlogu da se vakciniše, ali ne bi želeo da uzme dozu ‘Sputnjika V’ namenjenu držav

Američki ambasador u Moskvi odbio da primi rusku vakcinu!
Copyright Profimedia/Photo/Dmitry Dukhanin #RU 24.09.2020, ??????, ??????. XX ????????? ?????????????? ??????????? ???????????? ???????? ?????? ? ?????? (American Chamber of Commerce in Russia, AmCham Russia) ? Lotte Hotel Moscow. ????? ??? ? ?????? ???? ?????? ???????? ?? ????? ???????????. ????: ??????? ???????/???????????/Sipa USA,Image: 559686739, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Russian Federation, Switzerland and Liechtenstein ***, Model Release: no

Američki ambasador u Moskvi Džon Saliven zahvalio je ruskom Ministarstvu spoljnih poslova na preporuci da se vakciniše vakcinom protiv virusa korona “Sputnjik V“ razvijenom u Rusiji, ali je rekao da to neće učiniti, napisala je na Tviteru ataše za medije američke ambasade u Rusiji Rebeka Ros.

Pročitajte još

-Ambasador Saliven zahvaljuje Ministarstvu spoljnih poslova Rusije na predlogu da se vakciniše, ali ne bi želeo da uzme dozu ‘Sputnjika V’ namenjenu državljaninu Rusije – napisala je Rosova.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su dve američke vakcine do sada odobrene i već pomažu u borbi protiv kovid-19 širom sveta.

Ranije je na Fejsbuk stranici američke diplomatske misije objavljena fotografija Salivenovog pisma u kojem diplomata priznaje da se u odlazećoj godini “ponašao veoma dobro, nosio masku, držao rastojanje“ i da traži od Deda Mraza vakcinu protiv virusa korona, novu hokejsku palicu i patike za trčanje, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je na svom Tviter nalogu odgovorilo na Salivenovo pismo navodeći da, ukoliko američki Santa još nije ispunio želje američkog diplomate, Deda Mraz ima poklone za njega.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike