Lukašenko: Belorusija će oštro odgovoriti na gomilanje trupa duž zapadne granice

28.10.2021

11:11

0

Autor: I. P.

Dejstvovaćemo oštro, ne obazirući se ni na kakve kritike sa njihove strane

Lukašenko: Belorusija će oštro odgovoriti na gomilanje trupa duž zapadne granice
Tan2021-10-27_104717921_0 - Copyright Tanjug/(Maxim Guchek/BelTA Pool Photo via AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će Belorusija oštro reagovati na pokušaje prebacivanja trupa na zapadne granice zemlje.

- Poljaci na granici sa Belorusijom boriće se protiv ilegalne migracije tenkovima ‘Leopard’. Verovatno će vas to iznenaditi. Ali kako se boriti tenkovima protiv civila, ne znam. Oni samo traže bilo kakav izgovor da približe svoje trupe do naših granica.Čitajte – granica Savezne države. Mi sve to vidimo i, naravno, vrlo oštro ćemo reagovati na to. Sačekaćemo još neko vreme i upozoriti ih. A onda imamo šta da približimo granicama. Imamo i mi, a kamoli Ruska Federacija. Dejstvovaćemo oštro, ne obazirući se ni na kakve kritike sa njihove strane, naglasio je Lukašenko, prenosi agencija Belta.

Ranije je saopšteno da poljske vlasti planiraju da pošalju 2,5 hiljada vojnika kao pomoć graničarima u zaštiti pograničnog područja od ilegalnih imigranata. Takođe, poljska strana šalje u pogranični grad Bjala Podlaska na granici sa Belorusijom na tenkovima „Leopard“ jedinice 10. oklopne brigade.

Osim toga, tokom vežbi u Litvaniji u blizini granice sa Belorusijom takođe su korišćeni američki tenkovi „Abrams“ i nemački „Leopardi“. U vezi sa situacijom na granici Lukašenko je naložio svom pomoćniku – inspektoru za Grodnjensku oblast Juriju Karajevu, da pomno prati situaciju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike