Lažni sertifikati u Rusiji: Oko 80 odsto obolelih kupilo potvrde o vakcinaciji

25.10.2021

08:01

0

Autor: N. A.

Slučajevi kupovine sertifikata, koji su poznati široj javnosti, samo delić onoga što se zapravo događa

Lažni sertifikati u Rusiji: Oko 80 odsto obolelih kupilo potvrde o vakcinaciji
kovid propusnice sertifikat pixabay - Copyright Ilustracija/Pixabay/24sedam

Oko 80 odsto građana koji tvrde da su vakcinisani vakcinom “Sputnjik V“, a oboleli su od nove infekcije korona virusa u teškom obliku, svoje potvrde o vakcinaciji su jednostavno - kupili, izjavio je Aleksandar Gintsburg, šef ruskog Gamaleja centra koji je razvio vakcinu “Sputnjik V“.


- Ako su oni, koji su se navodno vakcinisali Sputnjikom V, ozbiljno razboleli nakon toga, kako pokazuju podaci, onda se radi o ljudima koji su, nažalost, koristili lažne sertifikate. Među njima je 80 odsto onih koji su kupili sertifikate - rekao je Gincburg za rusku agenciju TAS S.

On je objasnio da je moguće proveriti da li je neko vakcinisan Sputnjikom V ili ne uz pomoć posebne analize za prisustvo markera leka.

- Vidimo da ljudima nedostaju ovi markeri u 80 odsto slučajeva - izjavio je Gincburg.

Stručnjak je takođe rekao da su slučajevi kupovine sertifikata, koji su poznati široj javnosti, samo delić onoga što se zapravo događa.

- Ljudi troše novac, a onda se razbole i umru za svoj novac. Oni sami sebe varaju. Očigledno da se njihova vizija menja. Oni počnu da veruju da su zaista vakcinisani i zanemare ograničenja karantina. Kao posledica ovih promena ponašanja, rizik od obolevanja dramatično se povećava. Osim toga, oni stavljaju druge u smrtnu opasnost - zaključuje Gincburg.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike