Vezali ga lisicama, pa šutirali u glavu: Prestupnik se previjao na betonu dok su ga policajci besomučno tukli (VIDEO)

16.10.2021

09:56

0

Policajci su prvo negirali da su bili preterano nasilni prema uhapšenom, tvredeći da ga je jedan od njih "slučajno" udario nogom, ali je snimak otkrio sve

Vezali ga lisicama, pa šutirali u glavu: Prestupnik se previjao na betonu dok su ga policajci besomučno tukli (VIDEO)
nasilje - Copyright Printscreen Twitter/campaigntoendqi

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak u kom se vide policajci Indijanapolisa koji bez ikakve potrebe koriste prekomernu silu nad čovekom kog su već uhapsili.

U snimku se vidi kako policajci šutiraju Džejmija Vona, tamnoputog prestupnika, dok su mu ruke vezane lisicama iza leđa.

Jedan od policajaca, Erik Haksli, optuživan je već nekoliko puta za prekomernu upotrebu sile, a jednom prilikom je i krivično gonjen.

Policajci su prvo negirali da su bili preterano nasilni prema uhapšenom, tvredeći da ga je Haksli "slučajno" udario nogom, ali je snimak otkrio sve.

Jasno se vidi kako ga namerno udara nogom, nakon čega se na licu uhapšenog može videti da mu se na trenutak pomutila svest.

U snimku se čuje i kako policajac kaže Vonu da se nagne, da bi ga zatim oborio na zemlju, šutnuo u glavu i rekao mu da je gotov. Vonu nakon incidenta niko nije pružio medicinsku pomoć.

Vršilac dužnosti američkog tužioca za južni okrug Indijane Džon Čildres izjavio je da će preduzeti odgovarajuće dalje korake ukoliko istraga otkrije krivično delo kršenja bilo kog federalnog krivičnog statuta.

Haksli je trenutno suspendovan i ne prima platu i tvrdi da je slučajno šutnuo Vona u lice dok je pokušavao da stavi nogu na njegovo rame.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike