Otac ostavio pištolj u rancu deteta, ono pucalo u majku: "Samo je pala, u pozadini se čuo plač"

14.10.2021

13:34

0

Muškarac je uhapšen i optužen za ubistvo iz nehata i za to što nije sklonio vatreno oružje na sigurno

Otac ostavio pištolj u rancu deteta, ono pucalo u majku: "Samo je pala, u pozadini se čuo plač"
Pixabay

Policija Floride uhapsila je oca čije je dete našlo napunjeni pištolj u svom ruksaku, koji je upotrebilo i ubilo svoju majku, Šamaju Lin, dok je razgovarala sa kolegama preko Zum poziva.

Veondre Ejveri uhapšen je u utorak i optužen za ubistvo iz nehata i za to što nije sklonio vatreno oružje na sigurno.

Prema istrazi koju je sproveo državni tužilac Floride, policija je otkrila da je korišćeni pištolj pripadao Ejveriju, koji je ranac sa vatrenim oružjem ostavio na podu pre nego što je napustio svoju kuću.

- Dok je Ejveri bio van kuće, Lin je razgovarala putem video-poziva sa kolegama. Ona nije znala da je njeno dvogodišnje dete došlo u posed vatrenog oružja i stalo iza nje, ispalivši jedan metak u nju - navodi se u saoštenju državnog tužioca.

Incident je policiji prijavila jedna od Lininih koleginica koja je prisustvovala video-pozivu.

Profimedia
 

- Ne znam kako da počnem. Jedna od devojaka je samo pala, krvarila je, a kamera joj je ostala upaljena. U pozadini se čuo plač deteta - rekla je koleginica.

Ejveri je takođe pozvao hitne službe kad se vratio kući i našao telo svoje devojke, ali je bilo prekasno da bi se ona spasila. Lin je proglašena mrtvom čim je medicinska pomoć stigla.

Prema pisanju stranih medija, Ejveri bi mogao da dobije kaznu zatvora u trajanju od 15 godina za ubistvo, kao i da plati kaznu od 10.000 dolara i dobije 15 godina uslovne kazne.

Ejveri se trenutno nalazi u zatvoru okruga Seminol. Datum suđenja još nije određen.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti