Mihajlo (7) i Ana (9) pronađeni mrtvi u kući: Roditelji ih ostavili same, detalji priče sumnjivi (FOTO)

23.09.2021

11:23 >> 12:09

0

Sve se odigralo pre nekoliko dana, a policija istražuje mogućnost da su mališani namerno bili ostavljeni u sanduku u kom su umrli

Mihajlo (7) i Ana (9) pronađeni mrtvi u kući: Roditelji ih ostavili same, detalji priče sumnjivi (FOTO)
Donetsk region prosecutor's office

Mali Mihajlo (7) i Ana (9) pronađeni su mrtvi u svom porodičnom domu nakon što su ih roditelji ostavili bez nadzora nekoliko sati. Policija u Ukrajini našla je njihova tela u sanduku za posteljinu i trenutno se bavi rasvetljavanjem ovog slučaja, dok je javnost šokirana detaljima priče.

Sve se odigralo 18. septembra, kada su majka Svetlana (35) i otac Stanislav (41) ostavili sina i ćerku same kod kuće kako bi otišli u polje da rade. Kako pišu ukrajinski mediji, majka se sa njima čula poslednji put u 10 ujutru, a već u 11 deca se nisu javljala na telefon.

Pročitajte još

Ipak, to nije bilo dovoljno da ih navede da se vrate iz polja koje je od kuće udaljeno oko 30 kilometara. Krompir su okopavali dok se nije smračilo, da bi se tek uveče vratili kući.

Posebno je sumnjivo to što nestanak dece nisu odmah prijavili. Prema rezultatima istrage, roditelji su, po povratku kući, prvo otišli u kuhinju, gde su pili alkohol. Tek kada je Stanislav zaspao, Svetlana je počela da traži decu.

Ne mogavši da ih nađe, pozvala je policiju, koja je odmah reagovala i krenula u potragu. Policajci su sa psima obišli područje oko kuće, ali su tragači reagovali tek po povratku unutra.

Donetsk region prosecutor’s office

Tela Ane i Mihajla pronađena su u sanduku za posteljinu, a prvi rezultati pokazali su da su preminuli od posledica gušenja. Ipak, tek ostaje da obdukcijom bude utvrđen tačan uzrok smrti.

Pretpostavlja se da su deca ušla u sanduk igrajući se i da je poklopac pao preko njih. Iako katanca nije bilo, metalna brava se zaglavila i deca nisu mogla da podignu poklopac.

Pročitajte još

Protiv roditelja je podneta krivična prijava za zanemarivanje dece, a policija istražuje mogućnost da su mališani namerno bili ostavljeni u sanduku.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti