Bogataši zamrzli svoja tela kako bi oživeli u budućnosti, a onda ih je ukrala jedna Ruskinja! Bizaran slučaj zapanjio svet

15.09.2021

13:46 >> 13:32

0

Dok je za jedne ovo scenario iz noćnih mora, za druge je to prilika da obezbede sebi večni život

Bogataši zamrzli svoja tela kako bi oživeli u budućnosti, a onda ih je ukrala jedna Ruskinja! Bizaran slučaj zapanjio svet
Copyright Profimedia

Jedan razvod u Rusiji doveo je do zaista bizarne krađe.

Naime, Valerija Udalova (59) je zajedno sa mužem Danilom Medvedevim (41) vodila kompaniju kojoj su bogati klijenti plaćali hiljade evra kako bi njihova tela bila zamrznuta, u nadi da će kasnije biti oživljeni, kako nauka bude napredovala.

Pročitajte još

Udalova je zajedno sa svojim timom provalila u kompaniju, koju vodi njen sada već bivši muž, i ukrala nekoliko zamrznutih tela, uključujući i one koje pripadaju Britancima i Amerikancima. U pitanju je vodeći pogon za kriogenično zamrzavanje u Rusiji.

Kradljivci su odlili tečni azot iz ogromnih tankova u kojima se nalaze zamrznuta tela. Ukrali su tela, ali i nekoliko ljudskih mozgova i ukrcali ih u kamione.

Policija je ubrzo presrela ovu neobičnu bandu i pronašla ljudske ostatke očuvane “Frankenštajnovom tehnologijom” koja klijentima nudi šansu da se u budućnosti, nakon smrti, ponovo vrate u život.

– Policija nije uhvatila Valeriju. Ona je pobegla sa jednim mozgom. Mozgovi neuropacijenata su držani odvojeno, u specijalnim metalnim medicinskim kutijama – rekao je Medvedev.

I Medvedev, čelnik firme “Krio Rus” i nekadašnji Valerijin šef, ali i sama Udalova, koja je osnovala novu krio-firmu “Open krioniks”, smatraju da su legitimni vlasnici ljudskih ostataka.

Policija istražuje njihove tvrdnje i zahteva da bivši supružnici garantuju “integritet zaleđenih tela i mozgova”, kao i tela desetine psa i mačaka koje su vlasnici takođe želeli da zamrznu u nadi da će oživeti u budućnosti.

Strahuje se da su ostaci oštećeni u raciji.

Youtube/Printscreen

– Postoji rizik od oštećenja, nemoguće je transportovati sanduke u horizontalnom položaju. Kada su pokušali da ih ukradu, prosuli su azot, veći deo je prosut po zemlji – rekao je Aleksej Potapov, stručnjak iz “Krio Rus”.

Ostaci su počeli da se zagrevaju.

Sa druge strane, Udalova tvrdi da je nepravedno izbačena iz kompanije i da je zakonski vlasnik “nepokretnosti”.

– Iz različitih zemalja imamo zahteve da se zamrznu psi i mačke. To je razlog zašto je Medvedev želeo da prisvoji firmu za sebe – navela je Udalova.

Kako prenosi Dejli mejl, cena potpunog kriogenog zamrzavanja tela je oko 30.000 evra, a očuvanje mozga je 13.000 evra. 82 pacijenta su bila uskladištena u tom postrojenju, uključujući 25 stranaca.

Među sačuvanim ostacima nalazi se i mozak doktora Jurija Pičugina koji je preminuo 2018. godine nakon što je izumeo hemijski koktel koji čuva ljude za potomstvo na temperaturi od minus 196 stepeni.

Pročitajte još

Mozak “probuđen” posle nekoliko decenija ili čak vekova mogao bi da živi u drugom telu, ubeđeni su ovi naučnici.

Dok je za jedne ovo scenario iz noćnih mora, za druge je to prilika da obezbede sebi večni život.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike