Bajden razbesneo Amerikance: Pobegao od novinara i gledao na sat dok se odavala počast stradalim vojnicima (VIDEO)

30.08.2021

08:21 >> 08:35

0

Američkom predsedniku opada popularnost i podrška

Bajden razbesneo Amerikance: Pobegao od novinara i gledao na sat dok se odavala počast stradalim vojnicima (VIDEO)
Copyright Youtube/CNN

Predsednik Džo Bajden sve češće je na meti kritika nakon haosa koji je nastao u Kabulu usled povlačenja trupa iz Avganistana, a u nedelju je uspeo čak dvaput da razbesni američku javnost.

Podsetimo, u napadu bombaša samoubice u Kabulu u četvrtak je poginulo oko 170 ljudi, a među njima je bilo i 13 američkih vojnika.

Pročitajte još

Kada su njihovi posmrtni ostaci stigli u vaduhoplovnu bazu Dover u Delaveru, na aerodromu su bili predsednik Bajden sa suprugom Džil, vojni zvaničnici, državni sekretar Entoni Blinken i porodice palih vojnika.

Okupljeni su stajali mirno sa rukama na grudima kako bi im odali počast, međutim, kamere su snimile da je Bajden u jednom trenutku pogledao na sat kao da žuri negde.

– Čovek odgovoran za smrt 13 vojnika gleda na sat dok mrtvačke sanduke unose u kamione. Očigledno, Bajden ima neke važnije stvari da radi. Odvratno – napisao je jedan Amerikanac na Tviteru.

Kasnije tokom dana, kada je završio govor tokom sastanka Agencije za vanredne situacije, povodom uragana Ida koji je pogodio Luzijanu, Bajden je poručio novinarima da mogu postaviti nekoliko pitanja iako to nije bilo predviđeno programom.

Međutim, entuzijazam mu je brzo opao kad je čuo prvo pitanje.

– Neću sada odgovarati o Avganistanu – rekao je Bajden, lupio šakom o govornicu i otišao.

Nije mogao ni da ode u stilu jer se zbunio, pa dok mu nisu saradnici pokazali kuda je izlaz, stajao je nekoliko sekundi u mestu, potpuno dezorijentisan.

Pročitajte još

I to je pokrenulo lavinu komentara na društvenim mrežama, jer su ga jedni kritikovali što odbija pitanja o Avganistanu, dok su drugi istakli da je to ipak bio sastanak posvećen uraganu i vremenskim nepogodama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike