Kim priredio noćnu vojnu paradu: Počela tačno u ponoć, učesnici prodefilovali sa gas-maskama! (FOTO/VIDEO)

09.09.2021

07:41 >> 11:43

0

Nije bilo govora ni promocije novih projektila

Kim priredio noćnu vojnu paradu: Počela tačno u ponoć, učesnici prodefilovali sa gas-maskama! (FOTO/VIDEO)
Copyright Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Severna Koreja proslavila je 73. godišnjicu svog osnivanja noćnom vojnom paradom, a prema dosadašnjim izveštajim državnih medija uz defile vojnika ove godine nije zabeleženo demonstriranje novih raketnih projektila.

Vrhovni vođa Kim Džong-un prisustvovao je paradi u glavnom gradu Pjongjangu koja je počela u ponoć, a vojni avioni nadletali su trg Kim Il-sung u formaciji, prema izveštaju severnokorejske agencije KCNA.

Pročitajte još

Novine Rodong Šinmun, glasilo vladajuće Radničke partije, objavile su fotografije ljudi u narandžastoj zaštitnoj opremi sa gas maskama koji su simbolizovali napore zemlje u borbi protiv koronavirusa, i vojnih pešadijskih jedinica kako marširaju uz nekoliko višecevnih raketnih bacača.

U dosadašnjim izveštajima nisu zebeležene niti pomenute rakete, a Kim nije održao nikakav govor, za razliku od prošlog oktobra kada je država održala noćnu vojnu paradu na kojoj su prikazane do tada nezabeležene interkontinentalne balističke rakete.

Pročitajte još

Nakon oktobarske parade, u januaru je održana još jedna noćna vojna smotra, a pripreme za ovu poslednju uočene su ranije na satelitskim snimcima, o kojima su prošle nedelje izveštavali specijalizovani portali za praćenje događaja u Severnoj Koreji “NK Njuz” i “38 Nort”.

 

Razgovori sa ciljem da se Pjongjang ubedi da odustane od nuklearnog oružja i arsenala balističkih projektila su u zastoju poslednjih godina, a administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena najavila je nastavak diplomatskih napora kako bi se postigla severnokorejska denuklearizacija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike