Talibani zavezali konopac oko krila aviona, pa se ljuljaju! Kineski političar jedva dočekao da ismeje SAD (VIDEO)

11.09.2021

11:34

0

Talibani su pretvorili njihove avione u ljuljaške i igračke, poručio je kineski diplomata

Talibani zavezali konopac oko krila aviona, pa se ljuljaju! Kineski političar jedva dočekao da ismeje SAD (VIDEO)
Copyright Twitter/Lijian Zhao

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan ismejao je “haotični slom bivšeg avganistanskog režima” podržanog od strane SAD i podelio snimak talibana koji koriste njihove ratne mašine kao ljuljaške.

– Groblje carstava i njihovih ratnih mašina. Talibani su pretvorili njihove avione u ljuljaške i igračke – napisao je Liđijan na Tviteru.

Pročitajte još

Na snimku koji je podelio kineski političar vide se talibanski vojnici koji su zavezali kanap o krilo zarobljenog aviona da bi mogli da se ljuljaju.

Nije poznato gde i kada je snimak nastao.

Podsetimo, talibani su sredinom avgusta preuzeli vlast u celoj zemlji, a na društvenim mrežama su se pojavili i snimci na kojima su se provodili u zabavnom parku.

Vozili su se u autićima za sudaranje i vrteškama, što je snimio i Rojtersov novinar Hamid Šalizi.

Ni to im nije bilo dovoljno, pa su se zabavljali i na trambulini, a po toj spravi su skakali i u predsedničkoj palati u avganistanskoj prestonici, gde su boravili i u teretani.

Militanti su poznati po represiji i vladavini zasnovanoj na njihovoj, strogoj, verziji, šerijatskog prava, pa je odlazak u zabavni park zaista zapanjujuć.

Pročitajte još

Osim toga, oko 150 talibana sada živi u raskošnoj vili nekadašnjeg generala Dostuma, a luksuz ih je prilično iznenadio da su se čudili čak i čašama.

Talibani sada kontrolišu gotovo ceo Avganistan, kao i ogroman arsenal vojne tehnike i oružja koji su zaplenili od pređašnjeg režima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike