Nemirno i na ulicama Soluna: Policija koristila suzavac i vodene topove, 15.000 učesnika protesta!?

11.09.2021

19:52

0

Autor: A.S.

Protesti zbog vakcinacije protiv kovid-19 počeli su u julu nakon što je vlada najavila obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i osoblja domova za stare

Nemirno i na ulicama Soluna: Policija koristila suzavac i vodene topove, 15.000 učesnika protesta!?
Copyright Tanjug/(AP/Photo Giannis Papanikos)

Grčka policija koristila je danas suzavac i vodene topove kako bi prekinula protest više hiljada ljudi zbog vladine politike i obavezne vakcinacije protiv koronavirusa.

Vlasti su saopštile da su demonstranti u Solunu signalnim raketama gađali policiju koji im je blokirala put pri pokušaju da dođu do zgrade gde je premijer Kirjakos Micotakis trebalo da se obrati.

Pročitajte još:

Policija je procenila da je više od 15.000 ljudi, uključujući sindikate, učestvovalo u današnjem okupljanju na kome je izraženo nezadovljstvo o većem broju pitanja u rasponu od vladine ekonomske politike do odluke o obaveznim vakcinama protiv kovid-19, prenosi Rojters.

Protesti zbog vakcinacije protiv kovid-19 počeli su u julu nakon što je vlada najavila obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i osoblja domova za stare.

Vlasti su sugerisale da bi vakcine mogle da postanu obavezne i za druge profesionalne grupe, poput prosvetnih radnika.

Grčka je suspendovala skoro 6.000 zdravstvenih radnika jer su propustili rok 1. septembra da dobiju barem prvu vakcinu, a ranije ovog meseca nevakcinisanim zdravstvenim radnicima ponuđena je druga prilika za imunizaciju, uz dozvolu onima koji su suspendovani da se vrate na posao.

Pročitajte još:

Oko 5,7 miliona Grka, ili 55 odsto stanovništva, u potpunosti je vakcinisano protiv kovid-19, a 59 odsto je primilo jednu dozu, prema najnovijim zvaničnim podacima, dok je zemlja danas zabeležila 2.197 potvrđenih novih infekcija i 39 smrtnih slučajeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike