Planeta koja se "krije" na Zemlji: Novi svet Starog kontinenta za život kakav nikom nije poznat - osim njima (FOTO+VIDEO)

01.01.2021

21:00 >> 20:56

0

Leti nikada ne pada mrak, zimi ne sviće, a voda se dobija isključivo iz prirodnih izvora

Planeta koja se "krije" na Zemlji: Novi svet Starog kontinenta za život kakav nikom nije poznat - osim njima (FOTO+VIDEO)
Copyright Pixabay

Postoje mnoga mesta na planeti koja su neistražena, koja imaju prirodu kakvu viđamo na poučnim kanalima… Ali, šta je sa državama koje su “pred nosem”, a opet, prkose svakom ustaljenom načinu življenja?

Takav je Island koji se smatra sopstvenom planetom na Zemlji i potpuno je drugačiji u odnosu na sve oko sebe.

Ukoliko pustite vruću vodu u domaćinstvu na Islandu, osetićete neobičan miris, nešto nalik trulim jajima, jer je u pitanju sumporna voda koja se koristi iz gejzira širom zemlje, za svakodnevne potrebe.

Pixabay

Takođe, ova voda služi za proizvodnju struje, uzgajanje povrća, zalivanje istog…

Čak 11 odsto površine je pokrivena glečerima, pa ukoliko se slučajno na istim nađete i istopite malo leda, velika je verovatnoća da ćete popiti vodu koja je stara nekoliko vekova.

Takođe, zanemarite razne prečišćivače i adaptere koji poboljšavaju kvalitet, ovo je najčistija voda koju možete sebi da priuštite.

Pixabay

Dokaz da je Island toliko drugačiji i poseban, govori u prilog činjenica da su Armstrong i NASA na prostranstvima “vikinških zemalja” trenirali čuveni slet na Mesec, jer sastav zemljišta na kom je lava najviše podseća na ono koje čini Zemljin prirodni satelit.

Leti nikada ne pada mrak, zimi ne sviće, a za razliku od čuvenih svetskih plaža koje se hvale bisernom vodom i zlatnim peskom – ovde je pesak zift crn!

Pixabay

Primera radi, islandski konji su posebna vrsta kako zbog svoje građe (kraće noge), tako i zbog neverovatne lepote. Jezik ovog naroda je očuvan i netaknut stotinama godina, kao i led koji se otapa i daje građanima hladnu vodu, a ti isti građani važe za jedne od najzdržljivijih ljudi na svetu zbog uslova koji su im utkani u DNK.

Pixabay

Za razliku od mnogih, Island može da se pohvali minimalnom stopom ratova, korupcije, a prava vojska gotovo i da ne postoji.

Ovde živi mir, u današnje vreme najskuplja i retko dostižna stvar za koju ne postoji valuta koja bi je prisvojila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike