Eksperimentalni lek je bio poslednja šansa i - uspelo je! Izvučena je iz kome i izlečena od korone zahvaljujući "Anakinri"

05.01.2021

17:30 >> 17:59

0

Lekari su sve metode izvrteli kao na točku, ali ništa nije davalo rezultat. Ipak, svanulo je nakon eksperimentalnog leka

Eksperimentalni lek je bio poslednja šansa i - uspelo je! Izvučena je iz kome i izlečena od korone zahvaljujući "Anakinri"
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Kler Hejtorn (45) iz Šefilda stavljena je u veštačku komu nakon što je početkom novembra obolela od korona virusa, što je značilo i najteža dva meseca za njenu porodicu.

Iako su mislili da je nakon nekog vremena sve gotovo, ona se čudesno oporavila zahvaljujući eksperimentalnom leku.

“Anakinra” je bio poslednji pokušaj lekara da je vrate u normalno stanje, i na zaprepašćenje svih – uspelo je, a kroz dve nedelje će otići kući.

Pročitajte još:

Kada je obolela u novembru, nije imala preterane simptome, ali nakon dve nedelje sve se promenilo, a kako kažu članovi njene porodice, “bila je neprepoznatljiva”.

Izgubila je boju lica, hitno je prebačena u bolnicu i od tada je zvanično krenula teška borba. Bubrezi i pluća su joj bili loše. Trebalo joj je puno kiseonika. Samo četiri dana nakon pogoršanog stanja, 12. novembra, stavljena je u veštačku komu.

Tanjug/Zoran Žestić

Posle nedelja pokušaja sa različitim lekovima, lekari su 3. decembra odlučili da joj daju lek “Anakinra” ili “Kineret”, koji se obično koristi za lečenje reumatoidnog artritisa uz komentar da je to “kranje utočište”.

Nako prve doze stav je bio da joj je ostalo svega tri dana života, jer je boljitak bio samo trenutan. Ipak, dani su prolazili, progres je bio blag ali je imao uzlaznu putanju.

Pročitajte još:

Tada su doktori porodici saopštili da se radi o pravom božićnom čudu i da treba da budu zahvalni što je došlo do potpunog obrta od prvog mišljenja nakon doze “Anakinre”.

Kler nije bolovala od hroničnih bolesti, ali je prošla kroz najgori oblik korona virusa. Pomenuti lek je bio samo vapaj lekara koji je čudesno doneo rezultat.

Ipak, u svetu je i dalje vakcina nešto što se propagira kao broj jedan u odbrani od zloćudnog virusa, a ruski naučnici rade na tabletama koje bi trebalo da budu 99 odsto uspešne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike