Na oružju bečkog teroriste pronađeni tragovi sedam osoba!

07.01.2021

14:08 >> 16:23

0

Osim teroriste još šest osoba bilo u dodiru sa oružjem, jedan je likvidiran, dvojica iza rešetaka, za četvoro se još traga, a među osumnjičenima su i dv

Na oružju bečkog teroriste pronađeni tragovi sedam osoba!
Copyright Profimedia/Tanjug/AP

Od stalnog dopisnika iz Beča

V.K.

Na oružju korišćenom tokom terorističkog napada, koji se dogodio 2. novembra u Beču, osim tragova počinioca pronađeni su i DNK tragovi još šest osoba javlja danas Kronen Cajtung. Analizom tragova uzetih sa kalašnjikova, pištolja, mačete i lažnog eksplozivnog prsluka je utvrđeno da DNK tragovi pripadaju petorici muškaraca i dvema ženama.

Pročitajte još:

Identitet troje od ukupno sedam navedenih lica je već poznat. Osim počinioca terorističkog napada, Albanca poreklom iz Severne Makedonije, Kujtima Fejzulaia, koji je tokom napada likvidiran od strane policije, identifikovani su i uhapšeni i jedan dvadesetšestogodišnji austrijski državljanin poreklom iz Avganistana i muškarac poreklom iz Čečenije.

Njih dvojica su krajem decembra lišeni slobode, a, osim po DNK tragovima, identifikovani su i po otiscima prstiju pronađenim na kalašnjikovu i mecima korišćenim tokom terorističkom napada.

Identitet ostale četiri osobe se još uvek utvrđuje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike