Trampa blokirale najveće društvene mreže: Ne može da se oglasi nigde, kao da nije ni postojao!

10.01.2021

08:05 >> 10:39

0

Autor: A. Bulatović

Fejsbuk, Tviter, Jutjub, Instagram, Tvič, Parler i mnogi drugi

Trampa blokirale najveće društvene mreže: Ne može da se oglasi nigde, kao da nije ni postojao!
Copyright Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Najveće društvene mreže su blokirale naloge američkog predsednika Donalda Trampa posle nasilnog upada njegovih pristalica u američki Kongres u Vašingtonu u sredu kada je život izgubilo petoro ljudi.

Nakon nedavnih nereda u Vašingtonu,Tviter je odlučio da trajno suspenduje nalog američkog predsednika Donalda Trampa zbog “rizika od daljeg podsticanja na nasilje”.

– Nakon detaljnog pregleda nedavnih tvitova sa @realDonaldTrump naloga i konteksta oko njih trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja – saopštila je kompanija u tvitu.

Pored tog naloga, u međuvremenu je suspendovan i nalog koji Tramp koristi za kampanju @TeamTrump, takođe mu je onemogućeno da koristi zvanični nalog predsednika SAD na toj mreži @POTUS .

Tanjug / AP / Pablo Martinez Monsivais

Mark Zakerberg, šef Fejsbuka i Instagrama, takođe je suspendovao Trampa bar dve nedelje dok se ne završi mirna tranzicija vlasti u SAD, jer, kako smatra, Trampovo korišćenje tih “usluga tokom ovog perioda predstavlja prevelik rizik”.

Tramp je odgovorio da je potez Tvitera bio predvidiv i da sa drugim kompanijama radi na tome da izgradi platformu na kojoj on i njegovi pratioci neće biti ućutkivani.

Društvena mreža Parler, moguća je alternativa za Trampa jer je to platforma na koju su mnogi građani i političari prešli zbog revolta izazvanog sve većom cenzurom, a koju koriste i njegovi sinovi Erik i Donačd Junior.

Pročitajte još:

Gugl je iz svoje „plej prodavnice“ uklonio društvenu platformu Parler, a Epl je zapretio da će je ukloniti iz svog „Ap Stor“-a ako ona ubrzo ne izmeni svoje politike o ublažavanju sadržaja, rekao je izvršni direktor Parlera Džon Mec.

Parler je društvena mreža na koju su sada prisutne mnoge pristalice američkog predsednika Donalda Trampa nakon što su im suspendovani profili na ostalim društvenim mrežama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike