Mladić (23) razvio "redak smrtonosan sindrom" nakon primanja vakcine protiv korona virusa

10.01.2021

11:00 >> 10:56

0

Autor: A. Bulatović

U pitanju je multisistemski inflamatorni sindrom 24 sata nakon imunizacije

Mladić (23) razvio "redak smrtonosan sindrom" nakon primanja vakcine protiv korona virusa
Copyright Tanjug/AP Photo/Paul Sancya

Mladić (23) je razvio “retki sindrom opasan po život” nakon vakcine protiv korona virusa, odnosno multisistemski inflamatorni sindrom koji između ostalog izaziva ozbiljna oštećenja rada srca.

Profesor Dror Mevorah, direktor odeljenja za koronavirus u Hadasahu (Izrael), objavio je vest o ovome i napisao: “Retki višesistemski inflamatorni sindrom opasan po život nakon vakcinacije BNT162b2 mRNA covid-19 u 23-godišnjem socijalnom radniku identifikovan je na našem odeljenju za medicinu B u Medicinskom centru Hadašah.”

– Otkrili smo da se mladić pre vakcinisanja asimptomatski razboleo od koronavirusa. Možda je slučajno, ali ne bih ga potcenio. Mora se voditi računa o vakcinaciji ljudi koji su u prošlosti bili bolesni od koronavirusa.

Treba napomenuti da su u tri nedelje od početka kampanje vakcinacije protiv koronavirusa dve starije osobe umrle nekoliko sati nakon prijema vakcine, ali je Ministarstvo zdravlja procenilo da ne postoji veza između umrlih i vakcine.

U prvom slučaju, 75-godišnjak umro je od srčane insuficijencije dva sata nakon injekcije.

Pročitajte još:

Sledećeg dana, 88-godišnjak se srušio u svom domu nekoliko sati nakon vakcinacije. Nadležni su izvestili da su preminuli patili od dugotrajnih, složenih i teških osnovnih stanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike