Dok je kod nas minus i veje sneg, u Grčkoj se brčkaju! (VIDEO)

11.01.2021

06:27 >> 09:52

0

Mnogi su se izležavali na pesku, plivali u moru...

Dok je kod nas minus i veje sneg, u Grčkoj se brčkaju! (VIDEO)
Copyright printscreen/youtube/NEWS AND MORE

U Srbiji je za vikend stigla prava zima – temperature se u jutarnjim satima spuštaju ispod nule, a od nedelje ujutru zabelela se čitava zemlja. Slične vremenske prilike su i u regionu, ali ne i u ne tako udaljenoj Grčkoj, gde su temperature gotovo letnje.

Prema podacima Atinske nacionalne opservatorije, u Hanji, na južnom ostrvu Kritu, u nedelju u podne temperatura je dostigla 28,3 stepena, što je jedna od najviših januarskih temperatura u poslednjih pedeset godina.

Stanovnici su se u nedelju uputili na plaže i u javne parkove jer je ovaj toplotni talas, koji je došao iz Afrike, bio pravi pogodak za Grke koji u u karantinu od novembra.

Temperatura u Atini je bila čak do 23 stepena celzijusa.

Mnogi su se izležavali na pesku, plivali u moru i šetali po Pireju. Ipak, policija je patrolirala i kontrolisala da li se poštuju epidemiloške mere.

U poslednjih 50 godina tako visoke temperature u januaru viđene su samo dva puta: 1987. i 2010. godine, saopštila je Nacionalna opservatorija u Atini.

Grčka je delimično “zaključana” od početka novembra, a ljudi su prisiljeni da nose maske.

Pročitajte još

U petak su vlasti produžile ograničenja, uključujući zabranu javnih okupljanja, najmanje do 18. januara, jer pokušavaju da uspore širenje infekcije, uglavnom na severu.

Inače, u Grčkoj se temperature tokom januara kreću od nekoliko stepeni ispod nule do pet ili najviše 10 stepeni u primorskim regionima, saopštila je Nacionalna meteorološka služba (EMI).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike