Ovako nije bilo ni u Drugom svetskom ratu! U Britaniji uspostavljaju privremene mrtvačnice za umrle od korone (VIDEO)

13.01.2021

06:57 >> 07:23

0

Privremena mrtvačnica, u kojoj ima prostora za 845 tela, prvi put je postavljena u aprilu tokom početka epidemije u Britaniji

Ovako nije bilo ni u Drugom svetskom ratu! U Britaniji uspostavljaju privremene mrtvačnice za umrle od korone (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Dunham)

Velika Britanija je zabeležila najveći porast prekomernih smrtnih slučajeva u zemlji od 1940. godine tokom Drugog svetskog rata.

Prošle godine je u Velikoj Britaniji bilo približno 697.000 smrtnih slučajeva, gotovo 91.000 više nego što bi se očekivalo na osnovu proseka u prethodnih pet godina, piše Nju Sajentist.

Ovo je bez smrtnih slučajeva u decembru 2020. godine, jer su podaci dostupni samo zaključno s novembrom.

-Velika Britanija ima jednu od najviših stopa prekomernih smrtnih slučajeva na svetu, s više prekomernih smrtnih slučajeva na milion ljudi nego većina drugih evropskih zemalja ili SAD – rekao je za BBC Ričard Mari, izvršni direktor zdravstvene dobrotvorne organizacije King’s Fund.

PRIVREMENE MRTVAČNICE

U nekim oblastima su vlasti bile prinuđene da uspostave privremene mrtvačnice  nakon što je u lokalnim bolnicama ponestalo prostora zbog naglog broja smrtnih slučajeva izazvanih pandemijom kovid-19.

U Sariju, južno od Londona, bolničke mrtvačnice u okrugu dostigle su svojih 600 kapaciteta, pa su lokalne vlasti morale da počnu da koriste privremenu mrtvačnicu.

-Da bi izbegli da pacijenti koji su nažalost umrli budu ostavljeni na odeljenjima ili kao što smo videli u inostranstvu, ostavljeni u hodnicima, kada mrtvačnice dostignu svoj kapacitet, oni kontaktiraju privremenu mrtvačnicu kako bi otišli i pokupili tela -kažu iz lokalne uprave.

Pročitajte još

Trenutno se u bivšem odeljenju Ministarstva odbrane u Lederhedu, drži oko 170 tela.

Privremena mrtvačnica, u kojoj ima prostora za 845 tela, prvi put je postavljena u aprilu tokom početka epidemije u Britaniji.

Slični objekti su postavljeni ili se postavljaju u Londonu i Kentu, takođe u jugoistočnoj Engleskoj.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike