Svetska zdravstvena organizacija objašnjava: Druga godina pandemije može biti gora nego prva, evo i zašto!

13.01.2021

17:20 >> 18:08

0

Autor: J.B.O.

SZO, u najnovijem izveštaju, navodi da je oko pet miliona novih slučajeva koronavirusa zabeleženo prošle sedmice

Svetska zdravstvena organizacija objašnjava: Druga godina pandemije može biti gora nego prva, evo i zašto!
Copyright Profimedia

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da bi druga godina pandemije virusa COVID-19 mogla da bude teža nego prva, s obzirom na brzinu širenja koronavirusa, posebno u severnoj hemsferi gde cirkuliše zarazniji soj.

– Ušli smo u drugu godinu pandemije, koja može da bude teža kada vidimo kako se brzo širi COVID – rekao je predstavnik SZO Majk Rajan.

SZO, u najnovijem izveštaju, navodi da je oko pet miliona novih slučajeva koronavirusa zabeleženo prošle sedmice.

– Posle praznika, u nekim zemljama situacija će biti mnogo gora pre nego što će se popraviti – rekla je Marija van Kerkhove, tehnički direktor SZO za COVID-19.

Da podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas i da je broj zemalja i teritorija na kojima je registrovan soj korona virusa iz Velike Britanije dostigao je 50, dok je južnoafrička varijanta pronađena u 20 zemalja.

Pročitajte još:

Treća mutacija virusa koju je u nedelju saopštio Japan, mogla bi da utiče na imunološki odgovor i treba je dalje proučavati, dodaje SZO koja u nedeljnom biltenu pominje “uznemirujuću varijantu”.

– Što se više širi virus SARS-CoV-2, to su veće mogućnosti za mutaciju – ističe SZO i ukazuje da “visoki nivoi zaraze znače da bi trebalo očekivati pojavu više varijanti”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike