Fotografija obišla ceo svet: Kontroverzni kralj čisti zatvor sa ljubavnicom koju je tu smestio prošle godine (FOTO)

14.01.2021

09:00 >> 08:31

0

Autor: M.Al Shukeir

Govorilo se da je ona dugogodišnja ljubavnica kralja

Fotografija obišla ceo svet: Kontroverzni kralj čisti zatvor sa ljubavnicom koju je tu smestio prošle godine (FOTO)
Twitter/MothershipSG

Maha Vačiralongkorn, kontroverzni tajlandski kralj, poznatiji kao Rama X, viđen je sa svojom nekadašnjom partnerkom Sininat Vongvadžirapakdi kako mete podove u poznatom zatvoru Bangkok Hil. Razlog ove, svakako neuobičajene scene je snimanje dokumentarca u tom zatvoru za televizijsku kuću ThaiPBS.

Naime, da stvar bude još zanimljivija, Sinitat su još 2019. godine oduzete sve titule koje je imala kao kraljeva partnerka. Govorilo se da je ona dugogodišnja ljubavnica kralja. Ipak, kralj je šokirao javnost kada je objavio da je ona smenjena i da su joj oduzete sve titule jer se urotila protiv kraljice, supruge Rame X.

Pročitajte još:

Sininat Vongvadžirapakdi prva je osoba koja je imala titulu službene kraljeve partnerke još od 1921. godine. Dobila ju je samo dva meseca nakon što je tajlandski kralj Vačiralongkorn oženio kraljicu Sutidu, svoju četvrtu suprugu.

Nakon što su joj oduzete titule, Sininat je zatvorena u Lard Jao zatvoru u kojem je snimljena s Ramom X kako metu podove. U avgustu 2020. godine objavljena je vest da je Sininat oslobođena.

Lard Jao deo je zatvora Klong Prem koji je poznatiji pod imenom Bangkok Hilton. U ovom zatvoru uslovi su teški i smatra se jednim od  najstrašnijih zatvora na svetu.

U dokumentarcu tako može da se vidi kako kralj mete podove i pomaže zatvorenicima koji su oslobođeni. Mnogi zatvorenici su u tom zatvoru završili zbog strogih zakona o lojalnosti kralju.

Sininat se pojavljuje u dokumentarcu nakon što je poslednjih meseci prošla pravu dramu u kraljevskom okruženju.

Naime, tokom Božića dospela je na naslovnice nakon što je tajlandski aktivista objavio 1.400 njenih fotografija, među kojima su i one na kojima je naga.

Pavin Čačavalpongpun, istaknuti kritičar kraljevske porodice koji živi u Japanu, kazao je za “Daily Mail” da su mu fotografije anonimno poslate na SD kartici u avgustu, zajedno s pismom u kojem se tvrdi da su ukradene s njenog mobilnog telefona dok je bila u zatvoru.

Sumnja se da su fotografije dostavili protivnici Sininat, a vrlo verovatno se radi o saveznicima kraljeve žene Sutide koja je htela da sabotira povratak Sininat na kraljevski dvor.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti