Haos u Briselu zbog smrti tinejdžera: Gorela policijska vozila, razbijani bankomati (FOTO, VIDEO)

14.01.2021

09:18 >> 12:35

0

Demonstranti su kamenjem pogodili i vozilo belgijskog kralja Filipa, koje je slučajno prolazio regijom u kojoj su se odigravali protesti

Haos u Briselu zbog smrti tinejdžera: Gorela policijska vozila, razbijani bankomati (FOTO, VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Građani Brisela, glavnog grada Belgije, na nogama su zbog smrti tinejdžera afričkog porekla Ibrahima Barije (23), koji je preminuo nakon što ga je privela policija.

Demonstranti su zapalili ulaz policijske stanice i policijsko vozilo tokom protesta, a stotine građana okupilo se pred policijskom stanicom, u blizini železničke stanice u severnom delu Brisela,  javila je agencija Anadolija.

Tokom protesta mogle su se čuti parole “Život crnaca je važan”, “Pravda za Ibrahima”, “Policajci ubice”, a demonstranti su potom počeli da bacaju kamenje na policijsku stanicu, na šta su pripadnici snaga sigurnosti odgovorili korišćenjem vodenog topa.

Demonstranti su nešto kasnije zapalili ulaz policijske stanice i policijski automobil, dodaje se u tekstu Anadolije.

Tokom nereda razbijena su stakla na brojnim policijskim automobilima, a okupljeni su oštetili bankomate i radnje u obližnjim ulicama.

Demonstranti su kamenjem pogodili i vozilo belgijskog kralja Filipa, koje je slučajno prolazio regijom u kojoj su se odigravali protesti, a zasad nije poznato da li je u tom trenutku u vozilu bio kralj.

Nekoliko demonstranata je povređeno i prebačeno u bolnicu, a uhapšeno je 112 osoba, među kojima i 30 maloletnika.

Pročitajte još

Policija je privela Ibrahima Barijea s obrazloženjem da se nije pridržavao mera preduzetih u okviru borbe protiv koronavirusa.

Barije je mobilnim telefonom napravio video policije, a zatim pobegao. Potom je uhapšen i odveden u policijsku stanicu, sat vremena kasnije izgubio je svest, a umro je u bolnici u koju je prebačen, pa je tužilaštvo pokrenulo istragu o smrti mladića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike