Bizarnije ne može! Tinejdžer (14) presudio roditeljima pa sebi, a sve zbog zastrašujućeg izazova na internetu! (FOTO)

15.01.2021

13:49 >> 14:39

0

Izazov uključuje niz zadataka, koji eskaliraju tokom 50 dana i mogu da se završe nasilno

Bizarnije ne može! Tinejdžer (14) presudio roditeljima pa sebi, a sve zbog zastrašujućeg izazova na internetu! (FOTO)
Copyright Facebook/Bengü Çobanoğlu

Tinejdžer (14) je ubio svoje roditelje, a potom izvršio samoubistvo, prenosi news.com.au. Zločin koji je šokirao Severni Kipar, i koji je, prema pisanju medija, deo uznemirujućeg izazova koji kruži internetom, dogodio se u mestu Lefkoniko, a lokalni mediji prenose da je smrt porodice povezana sa uznemirujućim izazovom “plavi kit”.

Izazov uključuje niz zadataka, koji eskaliraju tokom 50 dana i mogu da se završe nasilno. Tela Ibrahima Kobanoglua (52) i njegove žene Bengu (48) pronašle su komšije, nakon što su ubijeni na spavanju.

Njihov najmlađi sin Kinar Kobanoglu (14) pronađen je u blizini sa ozbiljnim povredama. Odveden je u bolnicu, gde je kasnije preminuo.

Komšije su pronašle tela nakon što je stariji sin Erlap (18) pobegao kod njih, kako bi se spasao, i rekao im da je mlađi brat poludeo.

U stanu su otkrili da su roditelji mrtvi.

– U tri sata ujutru probudilo nas je lupanje na vratima. Starije dete je došlo kod nas i reklo: “Spasite me, Kinar je pucao” – rekao je komšija.

Mladić im je rekao kako misli da je brat nešto sebi uradio, a komšija je potvrdio da nisu čuli pucnjeve. Otišao je u njihov stan i zatekao dečaka kako sedi u krvi.

Pročitajte još:

Turska policija je potvrdila da nastavlja sa istragom i da je još rano da komentariše da li je tinejdžer bio pod uticajem društvenih mreža.

Šta je “plavi kit”?

“Izazov plavog kita” navodno je onlajn „samoubilačka igra” namenjena tinejdžerima, koji dobijaju 50 zadataka za 50 dana. Smatra se da je ovaj izazov povezan sa brojnim smrtima širom sveta. Ali malo toga u vezi s ovom „igrom” zapravo je onako kao što izgleda.

Prvi zadaci bili su prilično bezazleni: “ustani usred noći” ili “pogledaj neki strašan film”. Ali dan za danom, zadaci su postajali sve zlokobniji.

“Zakorači na sims višespratnice”, “ureži kita na ruku”… A konačni izazov? Zahtev da se korisnik ubije.

Izazov je, navodno, potekao iz Rusije, ali se izveštavanje o njemu vrlo brzo proširilo i na druge zemlje: Ukrajinu, Indiju i Sjedinjene Američke Države. Sa takozvanom samoubilačkom igrom povezano je, navodno, na stotine smrti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike