Umrli u bolnici čekajući vakcinu protiv korone: Muž i žena posle 70 godina braka izdahnuli držeći se za ruke

26.01.2021

12:00 >> 11:24

0

Njihova ćerka kaže da su se retko razdvajali, a porodica je želela da budu zajedno i u poslednjim trenucima

Umrli u bolnici čekajući vakcinu protiv korone: Muž i žena posle 70 godina braka izdahnuli držeći se za ruke
Copyright Facebook/Dick Meek

Muž i žena koji su 70 godina proveli zajedno umrli su u bolnici, držeći se za ruke i čekajući da prime vakcinu. Dik Mik (89) i Širli Mik (87) preminuli su 16. januara u bolnici u Ohaju u razmaku od samo nekoliko minuta.

– Nisu morali da iskuse ono “dok nas smrt ne rastavi”. Bili su zajedno u tom trenutku i zahvalni smo zbog toga – rekla je za CNN njihova ćerka Debi.

Tog 16. januara, na Mikov 90. rođendan, trebalo je da oboje dobiju vakcinu.

Dik i Širli upoznali su se u srednjoj školi, zaljubili su se jedno u drugo na prvi pogled i od tada su bili nerazdvojni, a 70-godišnjicu braka proslavili su 22. decembra.

Imali su petoro dece, 13 unučadi i 28 praunuka. Putovali su i retko kad su se razdvajali, i do kraja života iskazivali su ljubav jedno drugom.

– Nisu bili tipični devedesetogodišnjaci. Oboje su bili zdravi, živahni ljudi. Sve se dogodilo tako brzo – izjavila je Debi.

Pozitivan test dobili su 26. decembra, nakon što su otišli da se provere zbog simptoma nalik prehladi. Dik je primljen u bolnicu 2. januara zbog disajnih problema, a dva dana kasnije u njoj mu se pridružila i supruga.

Stanje im je variralo, a njihova deca su sve vreme strahovala od najgoreg.

– Od 8. januara situacija je varirala. Nekim danima smo bili optimisti i verovali smo da će se izvući, ali su im pluća sve više propadala – rekla je njihova ćerka.

Kada su lekari saopštili članovima njihove porodice da je Diku i Širli ostalo samo nekoliko dana života, tražili su da ih smeste u istu sobu.

Pročitajte još

– Nismo hteli da ih razdvajaju jer su celog života bili zajedno. Želeli smo da se drže za ruke. Želeli smo da slušaju omiljenu muziku – otkrila je Debi, koja je zahvalna osoblju što je ispunilo njihove molbe.

Jedna od medicinskih sestra snimila je dva sata njihove omiljene muzike i puštala im je to. Širli je preminula prva, a nekoliko minuta posle nje umro je i Dik.

– Sestra je maminu glavu stavila na tatino rame. Zatim mu je prišla, pomilovala ga i rekla mu: “Dik, možeš da ideš, Širli te čeka”, i on je umro posle nekoliko minuta – ispričala je njihova ćerka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike