Iz SZO saopštili: Vakcine preko programa KOVAKS poslate u 190 zemalja širom sveta

01.02.2021

18:45 >> 18:16

0

Autor: J.B.O.

I Republika Srpska u okviru BiH je pristupila ovom programu

Iz SZO saopštili: Vakcine preko programa KOVAKS poslate u 190 zemalja širom sveta
Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori, File)

Brus Ajlvard, viši savetnik u SZO, saopštio je danas da su vakcine iz programa KOVAKS Svetske zdravstvene organizacije (SZO) poslate proteklog vikenda u značajnom broju u 190 zemlja širom sveta.

Marianđela Simao, asistentkinja generalnog direktora SZO, izjavila je da očekuje da proizvođači vakcina dostave svoje projekcije o broju vakcina koje će staviti na raspolaganje u februaru i martu.

Tokom video sastanka u Ženevi ona je rekla da bi konačne količine mogle biti ipak manje od očekivanih, zbog nedavnog smanjenja proizvodnje.

I Republika Srpska je u okviru BiH u programu KOVAKS za nabavku vakcina i u prvom kvartalu očekuje 400.000 doza, rekao je sovjevremeno premijer Radovan Višković.

Pročitajte još:

– BiH, time i Republika Srpska je u programu KOVAKS gde je još 80 zemalja iz EU i čitavog sveta. Mi smo naše obaveze prema tom programu ispunili i očekujemo u prvom kvartalu da stignu prve doze, tačnije 400.000 prvih doza u Republiku Srpsku. Toliko smo platili i očekujemo da krenemo sa vakcinacijom naše populacije koja je najugroženija u prvom talasu, zatim zdravstvenog sektora i policije – rekao je Višković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike