Trampov novi udarac od kog mnogi strahuju: Zapisuje uvrede i traži od pomoćnika da pišu na "Tviteru"!

04.02.2021

16:00 >> 16:06

0

Autor: A. Bulatović

Napadi se posebno odnose na bivše saradnike koji su izglasali njegov impičment

Trampov novi udarac od kog mnogi strahuju: Zapisuje uvrede i traži od pomoćnika da pišu na "Tviteru"!
Copyright Profimedia

Bivši predsednik SAD Donald Tramp toliko je frustriran zbog zabrane pristupa Twitter-u da zapisuje uvrede i pokušava da nađe pomoćnike koji će te poruke objaviti sa sopstvenih naloga.

Izvori bliski Trampu rekli su da je političku sudbinu republikanke Liz Čejni, treće po snazi republikanke u Kongresu, video kao ključnu za njegovo “ravnopravno održavanje u tokovima Republikanske stranke”.

Čejni je bila jedna od 10 republikanaca koji su glasali za opoziv Trampa zbog nereda u Kapitolu 6. januara.

On je lišen svog najvažnijeg alata za okupljanje pristalica i napad na protivnike kada ga je Twitter trajno suspendovao sa svoje platforme u pobuni.

Profimedia

Poslednjih nedelja, raskol u Republikanskoj stranci proširio se između poslanika koji žele da se oslobode Trampovog uticaja nakon kapitolske pobune i ostalih koji su ga nepokolebljivo branili.

Grupa Trampovih lojalista povukla se nakon pokušaja da se ukloni Čejni sa mesta predsedavajuće Republikanskom konferencijom Doma nakon njenog glasanja o opozivu.

Ali na sastanku stranke iza zatvorenih vrata u sredu, ponuda nije uspela.

Pročitajte još:

Tramp je podržao predstavnicu Džordžije Mardžori Tejlor Grin za koju su demokrate rekle da je treba izbaciti iz Kongresa nakon što su novinski izveštaji detaljno objavili njene komentare u kojima se izražava podrška nasilju nad demokratama i nizu desničarskih teorija zavere.

Na sastanku stranke u sredu, nekoliko republikanaca iz Doma podržalo je Grin ovacijama nakon što je iznela svoju odbranu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike